VITORLÁZÓ GYERMEKEKÉRT EGYESÜLET


VITORLÁZÓ GYERMEKEKÉRT EGYESÜLET

Egyesületünk, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület 2008-ban jött létre, közhasznú egyesületként. Az egyesületet olyan magyarországi magánszemélyek és vállalkozások hozták létre, akik valamilyen formában kötődnek a vitorlázáshoz, vagy annak valamely kiegészítő sportjához.

Elérhetőségek: Náray Richárd | office@vgye.hu | +36209731633

1117 Budapest, Kopaszi Gát 12. (térkép) | Honlap


Egyesületünk célja, hogy a vitorlázó gyermekeknek olyan körülményeket biztosítsunk magyarországi tavakon és egyéb helyszíneken, amelyek kötődést jelentenek majd számukra a vizekhez, a vitorlázáshoz és egyáltalán a sporthoz. Elsődlegesen a vitorlás iskolák eszközparkjainak támogatását, edzőtáborok, és gyermekrendezvények szervezését tekintjük feladatunknak.

Egyesületünk a tagdíjakból és támogatásokból tartja fenn magát. A 2008. évre célul tűztük ki az egyesület működéséhez szükséges személyi és anyagi feltételek megteremtését, eszközparkunk kialakítását, és egy budapesti és egy balatoni bázis helyének megtalálását.

2008-ban kidolgoztuk az egyesület célkitűzűseihez szükséges Tanulóflotta Programunk megvalósítását, és a flotta bérléséhez szükséges körülmények megteremtését, szervezését az elkövetkező években a magyarországi tavakon.

2009-ben megnyitottuk vitorlás iskolánkat Budapesten a Kopaszi gáton, előszőr a fővárosban belterületi vízfelületen. Az edzők 6 Laser Pico hajóval kezdték meg a munkát a Lágymányosi Öbölben Budapest legújabb közparkjában, csodálatos környezetben. Flottánk egyszerre 12 gyermek oktatására, vagy 6-12 felnőt gyakorlati vizsgafelkészítésére ad lehetőséget. A móló kialakításakor törekedtünk az eszközök optimális elhelyezésére, megállapodtunk a Café Ponyvaregénnyel az öltöző és a klubhelység biztosításáról.

2009 augusztusában Majoross Bea által szervezett táborban mutatkoztak be hajóink előszőr a balaton vízvelületén. A tábornak az alsóörsi TVSK adott otthont. A Majoross Bea által szervezett tábor 26 gyermekkel zajlott. A tábort követően hajóink a budapesti bázison folytatták a gyerekek oktatását. Majoross Bea személyében megtaláltuk oktatóprogramunk szervezőjét, gyermekeink edzőjét.

Honlap: http://www.vgye.hu