NVKP

A Nemzeti Vitorlás Képzési Program (NVKP)

Célja

Az MVSZ alapvető célja, hogy nagymértékben növeljük a vitorlázást szeretők létszámát, függetlenül attól, hogy ők milyen minőségben szeretnék űzni sportágunkat. Ez nem csak az MVSZ érdeke, hanem elemi érdeke a Vitorlás sportban foglalkozó edzőknek, oktatóknak, hajóépítőknek, vagy a vitorlás márkákat forgalmazó dealereknek is.

Abban bízva, hogy a nagyobb létszámmal egyenesen arányosan növekszik a versenyzői létszám, valamint az eredmény, fontosnak tartjuk, hogy a meglévő versenyzéssel foglalkozó klubok mellett, létrejöjjenek, megerősödjenek olyan hazai központok, melyek nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi vitorlás oktatásra, a sport élvezetes megszerettetésére, a sportág promotálásában aktív szerepet vállalnak.

Az országos képzési program megalkotásánál figyelembe kellett venni a nemzeti törvényeket, rendeleteket és a gyakorlatban annak alapján készültek el a sporttevékenységre vonatkozó előírások. Fontos, hogy a képzőhelyek törekedjenek az ajánlott tanácsok megvalósítására.

A NVKP irányelvei a képzés minden szintjén megfelelően segíti annak megvalósulását, a programban MVSz által elismert képzési helyszíneket, az országosan minősített edzőket, és az alábbiakban leírt gyakorlatok megfelelő iránymutatást nyújtanak. Ez különösen fontos, a biztonságos működés, valamint a programban résztvevők maximális védelme érdekében.

Helyenként hivatkozás történik a vonatkozó MVSZ képzési forrásokra, ami hasznos lehet az iránymutatások részletesebb megértésében. Ezek az irányelvek előírják a szabályok rendszeres felülvizsgálatát és frissítését. Fontos figyelemmel kísérni a legújabb verziók elérhetőségét.

A NVKP célja, hogy teljes körűen bemutassa a Magyar Vitorlás Szövetség gondozása alatt álló képzéseket a WS elvárásainak is megfelelően. Megfogalmazza a tagegyesületeivel kapcsolatos javaslatait, elvárásait, bemutatja, hogy mik a személyi és tanulmányi előfeltételei, annak, hogy egy központ az MVSz által elismert legyen. Egyszerre biztosítson minőséget mind a rekreációs, mind pedig a versenyzői oldalon.

Nemzeti Vitorlás Képzési Program

Mellékletek (zip)


Csatolt fájlok