Hogyan használd a GPS eszközt a versenyeken?

Hogyan használd a GPS eszközt a versenyeken?


A verseny nyomkövetését az alábbi linken  követhetitek:

http://track.hunsail.hu/

 A versenyrendezőség a versenyen GPS nyomkövető rendszert üzemeltet, ennek érdekében minden hajón GPS nyomkövető jeladót helyez el. A jeladókat kizárólag a balatonfüredi helyszíni nevezésen adja át a versenyrendezőség (2024. július 12-én, pénteken 17:00 – 21:00 óra között a Kékszalag PORT-ban a Balaton teremben (Balatonfüred, Anna sétány 7.).
A jeladók meghatalmazással is átvehetők, tehát más a versenyen induló egység képviselője is felveheti azokat, de minden esetben a felelős személy felelőssége, hogy a jeladó a verseny alatt a benevezett hajón legyen és azt követően a lenti időpontokig visszajutassa azt a versenyrendezőségnek.
Amely hajó elmulasztja felvenni a GPS jeladóját, a verseny alatt nem tartja magánál és/vagy működését akadályozza, a Versenyutasításban meghatározott időbüntetésben részesül.
Az eszköznek a címkézett oldala nézzen felfelé/kifelé rögzítéskor. Az eszközöket a szabad ég alatt, a hajó kabinon kívül helyezzék el, lehetőség szerint az árbócon. Megbontásuk, működésük befolyásolása tilos.
Rögzítéshez a nevezési csomagban biztosított gumis kötelet kell használni. Az eszközön kialakított furatokon kell a kötelet átfűzni, szorosan rögzítve a hajó árbócához. Először az alsó furatokon átvezetjük a kötelet, majd az árbocót kétoldalról megkerülve a felső furatokon is átvezetjük a szálakat, amit felül csomóval szorosan rögzíteni szükséges, úgy, hogy az eszköz ne mozogjon, ne csapódjon az árbóchoz!
Fontos, hogy a készülék bordázott fele érintkezzen az árbóccal, míg a logókkal és QR-kóddal ellátott oldala kifelé álljon!

Videó az alábbi linken:

https://youtu.be/4AaLFeM6lYo

  Ha a hajó, ami versenyben van, nem látja pozícióját a nyomkövetés működő oldalán, lehetőség szerint jelezze azt a versenyirodán.

Kristóf Julcsi – julianna.kristof@hunsail.hu, +3620 298 3204

Fluck Réka – fluck@hunsail.hu, +3630 540 1295

A GPS nyomkövető rendszerrel kapcsolatos szabályok igazolt megsértése esetén a versenyrendezőség óvástárgyalás nélkül 3%-os, de minimum 5 perces időbüntetésben részesíti a hajót, melyet a futott idejeéhez kell hozzáadni. Ez módosítja az RRS 63.1 és az A5 szabályokat.
A GPS nyomkövető rendszer által szolgáltatott adatok (aktuális állás, bójasorrend, célba futási sorrend stb.) a rendszer működési sajátosságai miatt csak tájékoztató jellegűek, azok önállóan nem képezhetik óvás, orvoslati kérelem alapját. Ez módosítja az RRS 62.1 szabályt.
 A GPS nyomkövetéssel vagy annak elérhetőségével, egyes hajók vagy hajóosztályok megjelenésével kapcsolatos időszakos vagy az egész verseny alatt tapasztalható műszaki vagy más problémák nem képezhetik orvoslati kérelem alapját. Ez módosítja az RRS 62.1 szabályt.

A jeladókat a verseny végeztével legkésőbb a díjkiosztó ünnepség végéig az alábbi helyszínek egyikén szükséges visszajuttatni a rendezőségnek

  • A futam befejezését követően a befutóvonal közelében álló RC motoros személyzetének.
  • A hivatalos versenyirodán szombat 14:00-21:00 és vasárnap 9:00-12:00 között. 
    • cím: 8230 Balatonfüred, Anna sétány 7. Kékszalag Port - Balaton terem
  • A díjkiosztó ünnepség alatt a színpad mellett álló versenyrendezőségnek.
Amennyiben a jeladók a fent megjelölt határidőig és helyszíneken nem kerülnek visszajuttatásra, úgy a benevezett hajó felelős személyének kötelessége az MVSZ által kiállított számla alapján a GPS jeladó ellenértékét kártérítésként (nettó: 100.000 Ft) megfizetni.

GPS jeladó átvételi nyilatkozat


Csatolt fájlok