Be lehet írni a naptárba: 2019. június 6-án lesz a következő GO BOATING nap

A legfontosabb, hogy jövőre is lesz GO BOATING nap: mégpedig 2019. június 6-án csütörtökön. Az utánpótlás-nevelés fejlesztése, támogatása a Magyar Vitorlás Szövetség egyik legfontosabb célja, ennek érdekében indult el évekkel ezelőtt a már említett Vitorlás Suli Program és lépett partnerségre a Szövetség az egyik legnagyobb sportáruházlánccal, a Decathlonnal. Az együttműködés keretében a Decathlon eszközökkel is fejleszti a Vitorlás Suli Programban érintett iskolák felszereltségét. Van persze más is. Az utánpótlás-nevelés fejlesztése és a vitorlázás népszerűsítése érdekében évente sor kerül a magyar vitorlázás nyílt napjára, a GO BOATING napra, amelyet idén a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság és a már említett Decathlon is támogatott. A GO BOATING nap célja, hogy  minél több iskolás korú gyermek, szervezett körülmények között kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással. A rendezvényen a Vitorlás Suli Programba szereplő vitorlásiskolák, valamint az utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívják a vitorlázás iránt érdeklődő 9-18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágat. A 2019-es GO BOATING nap még még messze van, de az iskoláknak fontos, hogy meg tudják tervezni a különböző iskolán kívüli programokat, ezért már érdemes most beírni a naptárba a GO BOATING nap június 6-i dátumát.

A GO BOATING napokról az alábbiakban részletesen olvashat.

2018-ban is nagy érdeklődés kísérte a GO BOATING napot: több mint 1600 gyerek vett részt a vitorlásiskolák közreműködésével rendezett eseményen.

Jól sikerült az idei GO BOATING nap, amelynek célja, hogy az iskolásokhoz közelebb hozza a vitorlázást. A többéves múltra visszatekintő GO BOATING nap keretében a Magyar Vitorlás Szövetség Vitorlás Suli Programjában szereplő vitorlásiskolákban ismerkedhetnek meg iskolások ezzel a sporttal. A Magyar Vitorlás Szövetség által szervezett és az Emberi Erőforrás Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával megrendezett GO BOATING napra június 7-én csütörtökön került sor és több mint 1600 gyerek vett részt rajta.

A GO BOATING nap lényegében egy kaput jelent ahhoz, hogy a gyerekek megkedvelhessék a vitorlázást. A GO BOATING nap mellett a Magyar Vitorlás Szövetség sok energiát fordít az utánpótlás-nevelésre, a jelek szerint eredményesen, hiszen az utánpótlás-versenyzők létszáma tavaly már megközelítette az 500 főt, szemben a 2013-as 280 fős létszámmal. Az utánpótlás-nevelés egyik alappillére a Vitorlás Suli Program, amely a színvonalas hazai képzési helyeket fogja össze. A programban szereplő iskolák a Magyar Vitorlás Szövetség minőségbiztosítási rendszere alapján működnek, ez garantálja a szakmai színvonalat.

A Vitorlás Suli Programot a globális vitorlásszervezettel, a World Sailinggel együttműködésben indította el még 2013-ban a szövetség. A program célja a fiatal tehetségek felkutatása és a versenysportba történő bevezetése. A kezdeményezés nem csak az élsportra fókuszál, hanem a szabadidős vitorlázásra is, így a vitorlázás mint sportág népszerűsítése is kiemelt cél.

Így látták az iskolák

Az idei GO BOATING napról több vitorlásiskola is küldött beszámolót, amelyek szerint a gyerekek körében sikert aratott a nyílt nap. A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség például azt írta, hogy a GO BOATING napon 5 iskola 150 diákját látták vendégül. A gyerekek többek között nagyhajóval vitorláztak, motorcsónakáztak, emellett optimistes ügyességi vetélkedőn vettek részt. “Sajnos a szél nagyon nem volt kegyes hozzánk, de legalább az eső elkerült bennünket, így a napot kora délután egy közös ebéddel zárhattuk” - derül ki a Fertő Tavi Vitorlás Szövetségtől kapott beszámolóból.

„Köszönjük ezt a felejthetetlen napot és azt a sok szeretetet, amit itt kaptak a kiserdei óvodások, egy életre szóló élmény volt” - ezt a Pöff SE GO BOATING napjáról mondta az egyik szülő a szervezőknek. A Pöff SE munkatársai egyébként már az év elején elkezdték szervezni a GO BOATING napot a helyi iskolákkal, többek között a balatonfüredi Fekete István Általános Iskolával, ahol speciális nevelést igénylő gyerekek oktatása folyik. Az intézménybe tanulásban akadályozott, enyhe fokban értelmileg sérült diákok járnak. Az iskola tanulói már évek óta járnak a PÖFF SE-be vitorlázni, iskolai programjuk része a vitorlázás. A PÖFF SE-s GO BOATING napon egy Aeolos és egy Twincat 13 katamarán állt, amelyen a gyerekek trapézolhattak is. Nagyon sok érdeklődőnk volt. Fontos része még a tevékenységünknek az ovitorlázás, amely egy első kapcsolat a vitorlázással a legkisebbeknek. Erre kiváló az Aeolos, amelyben mi is bent ülünk a gyerekekkel, nekik kishajós élményt nyújtva” - közölte a Hunsail.hu-val a PÖFF SE.

A Katamarán Suli a Balatonfüredi Yacht Club kikötőjében rendezte meg a GO BOATING napját. “A Katamarán Suli nevéből fakadóan is a többtestű vitorlázásra koncentrál, ám a nyílt napon a lehetőségekhez mérten igyekeztünk kihasználni a BYC adottságait is. Ennek megfelelően nem csak egy napon és nem csak egy hajóosztályt bevonva tudtuk bemutatni a nebulóknak a sportágban rejlő lehetőségeket. A látogató gyermekek Veszprémből és Budapestről érkeztek hozzánk, összesen 37 fővel foglalkoztunk. Játékos formában kerültek bemutatásra az Optimist, a Laser Bahia és a Topaz 12 katamarán osztályok. Igyekeztünk a résztvevő 8-12 éves korosztály mellett a kísérő tanárok részére is motiváló élményt nyújtani” - derül ki a Katamarán Sulitól kapott beszámolóból.

A Velencei-tó vitorlásközpontjához,a VVSI-hez tartozó ÖPI Vitorlásiskolában az idei GO BOATING napon 54 gyermek ismerkedett meg a vitorlázással. “A nyílt napon bepillantást nyerhettek a gyerekek a sportág elméleti és gyakorlati részeibe is. A gyerekek többek között elsajátíthatták a vitorlázáshoz elengedhetetlen csomókat a parton, a vízen pedig az alapvető manőverekkel próbálkozhattak. A rendezvény idén is nemzetközi szinten működött a VVSI-ben, ugyanis az Agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnáziumból a magyar gyerekek mellett lengyel cserediákok is ellátogattak hozzánk. 27-en érkeztek még emellett a Tárnoki Sportiskolából, illetve egyénileg családok is jöttek hozzánk” - írták az ÖPI Vitorlásiskola szervezői.

A szintén Velencei-tavi Ponton Klubban a székesfehérvári Kossuth-iskola 4. c. osztályát fogadták reggel,majd később a budapesti Szabó Magda Alapítványi Iskola 21 diákját látták vendégül. “A két és fél órás program során forgószínpad szerűen foglalkoztunk a gyerekekkel, minek során először egy rövid tájékoztatót hallgattak meg, utána szereltek, csomót kötöttek, pádliztak és zömmel vitorláztak 2 darab B18-sal.A foglalkozás után még maradtak strandolni” - közölték a pontonosok.

A Balaton Center Vitorlástábor GO BOATING napján 2 iskola közel 50 tanulója vett részt. A helyszín a Balaton Center Vitorlástábor Csónakháza volt, ahol egymást váltották az osztályok. “Amíg a csapat egyik fele tőkesúlyos nagyhajókkal szelte a habokat és testközelben ismerkedett a vitorlázás örömeivel, addig a másik fele labdás és vizes játékokkal szórakozott. Ezt követően egy kódfejtés következett, ahol a kódlobogók segítségével leírt titkos üzenetet kellett a gyereknek megfejteniük. Egy optimiszt és egy kalóz típusú vitorlás kishajó bemutatására is sor került, amivel a gyermekek nálunk vitorlázni tanulnak. Majd a két csapat helyszínt cserélt, és következett a vizibombás összecsapás a gyerekek legnagyobb örömére” - írták a szervezők.

A balatonfenyvesi Fenyvesi Yacht Clubban a helyi Fekete István Általános Iskola diákjai vettek részt az idei GO BOATING napon. A vitorlásiskola tájékoztatása szerint remek szél várta a tanulókat, többen már korábban is kipróbálták a vitorlázást így ők egyből hajóba szálltak. “A bátortalanabbaknak motorcsónakázási lehetőséget biztosítottunk, amit mindannyian nagy lelkesedéssel fogadtak. A 25 fős csapat megismerkedett a hajókkal, a felszerelésekkel, a kikötővel és annak létesítményeivel” - közölte a klub a Hunsail.hu-val.

Az Orfűi Vitorlás Egyesülethez Baranya megyében lévő magyarszéki általános iskolások húszfős csoportja látogatott el. Rövid bemutatkozás és ismertetés után a klubtagok segítségével, a mentőmellények felvétele után több csoportban vízre szálltak két Laser Bahia vitorlással és a motorcsónakkal. A parton megismerkedhettek a szörfözés alapjaival is. Voltak akik most ültek először vitorláshajóban, de a többiek számára is élményekben gazdagon telt a délután a vízparton.

Képek forrása: Vitorlás Suli Program, Szántó Áron - Magyar Vitorlás Szövetség

A magyar vitorlázás nyílt napjára, a GO BOATING napra idén június 7-én kerül sor, májusban pedig a Decathlon-áruházakban is ismerkedhetnek a vitorlázással az érdeklődők.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Sportért Felelős Álllamtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával 2018-ban is megrendezi a GO BOATING napot, melynek célja, hogy minél több iskolás korú gyermek, szervezett körülmények között kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással. Ezen a napon az MVSz VITORLÁS SULI programjához csatlakozott vitorlásiskolák, valamint az utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívják a vitorlázás iránt érdeklődő 9-18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágunkat. A program keretében, egyidejűleg, az egész országban, több vitorlásklubban, ismerkedhetnek meg a diákok a vitorlázással, kiváló versenyzőink, olimpikonjaink vezetésével.

Az évről évre egyre népszerűbb rendezvényen 2017-ben 18 vitorlás klub szervezésében, összesen 38 oktatási intézmény, 1629 tanulója vett részt. A résztvevők megismerkedhetnek a fiatal vitorlázók által használt hajókkal, a hajók legfontosabb alkatrészeivel és akár vitorlázhatnak is, hogy kipróbálhassák, milyen a víz felett suhanni! 

Indul a GO BOATING – Decathlon Roadshow 

A GO BOATING nap népszerűsítése érdekében a Magyar Vitorlás Szövetség a budaörsi, székesfehérvári és veszprémi Decathlon-áruházakkal együttműködve GO BOATING Roadshow-t szervez, ahol már a nyílt nap előtt megismerkedhetnek az érdeklődők a vitorlázással.
Kvízjáték, vitorlás sulik, vitorlás szimulátor és kishajók várják majd az áruházi rendezvényeken a fiatalokat, ahol azt is megtudhatják, mely városokban, kikötőkben és egyesületekben várják a Go BOATING Napon az érdeklődő fiatalokat. 

A GO BOATING – Decathlon Roadshow időpontjai: 

 • 2018. május 18-19. Budaörs
 • 2018. május 25-26. Székesfehérvár
 • 2018. június 1-2. Veszprém

A Roadshow időpontjai az egyes helyszíneken:

 • Péntek: 16.00-21.00
 • Szombat: 11.00-18.00

Az MVSz várja az iskolák jelentkezését, hogy az osztályok csatlakozzanak és minél többen jöjjenek el a Go BOATING napra! Iskolai információk, és jelentkezési lap a cikk végén található! 

A 2018. június 7-i GO BOATING naphoz csatlakozott Vitorlás Sulik és képzőhelyek:

 • BMVI 8647 Balatonmáriafürdő, Kikötő
 • Balaton Center 8175 Balatonfűzfő, Kikötő u. 3.
 • BVSZE 8646 Balatonfenyves, Mária u. 1.
 • Hajógyár 8230 Balatonfüred, Tihanyi műút 1.
 • Katamarán 8230 Balatonfüred, Zákonyi F. u. 2.
 • Litkeysailing 8172 Balatonkenese, , Kenese Marina Port
 • Optisul 8315 Gyenesdiás, Hunyadi köz 35.
 • ÖPI Vitorlástábor 2484 Gárdony-Agárd, Tópart u. 17.
 • Ponton 2484 Gárdony-Agárd, Tópart u. 17.
 • Pöff LÁ Balatonudvari-Fövenyes BAHART kikötő
 • Procelero 8229 Csopak, Örkény sétány 460/2
 • THE 8237 Tihany Kenderföld u. 19.
 • Vagabund 8640 Fonyód, Vízisport központ
 • VGYE 1117 Budapest, Kopaszi gát
 • YKA 2484 Agárd, Tópart u. 7.
 • TVSK 8226 Alsóörs, Vasút u. 15.
 • VVSI 2484 Gárdony-Agárd, Tópart u. 17.
 • Orfű 7677 Orfű, Dollár u. 12.
 • Fertő tó Fertő tavi Vitorlás Szövetség Vízi Sporttelepe
 • Tiszató Sail Élményfalu 3386 Sarud, Kalandpart, Öko port

Országszerte várják a fiatalokat 2018-ban is a Go Boating napon

2018-ban a magyar vitorlázás nyílt napja a Go Boating nap június 7-én kerül megrendezésre, májusban pedig a Decathlon-áruházakban is ismerkedhetnek a vitorlázással az érdeklődők.

A Magyar Vitorlás Szövetség 2018-ban is megrendezi a Go Boating napot, melynek célja hogy minél több iskoláskorú gyermek, szervezett körülmények között kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással. Ezen a napon az MVSz VITORLÁS SULI-programjához csatlakozott vitorlásiskolák, valamint az utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívják a vitorlázás iránt érdeklődő 9-18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágunkat. A program keretében, egyidejűleg, az egész országban, több vitorlásklubban, ismerkedhetnek meg a diákok a vitorlázással, kiváló versenyzőink, olimpikonjaink vezetésével. Az évről évre egyre népszerűbb rendezvényen 2017-ben 18 vitorlás klub szervezésében, összesen 38 oktatási intézmény, 1629 tanulója vett részt.
A résztvevők megismerkedhetnek a fiatal vitorlázók által használt hajókkal, a hajók legfontosabb alkatrészeivel és akár vitorlázhatnak is, hogy kipróbálhassák, milyen a víz felett suhanni!

A Go Boating nap népszerűsítése érdekében a Magyar Vitorlás Szövetség a budaörsi, székesfehérvári és veszprémi Decathlon áruházakkal együttműködve Go Boating Roadshow-t szervez, ahol már a nyílt nap előtt megismerkedhetnek az érdeklődők a vitorlázással.
Kvízjáték, vitorlássulik, vitorlásszimulátor és kishajók várják majd az áruházi rendezvényeken a fiatalokat, ahol azt is megtudhatják, mely városokban, kikötőkben és egyesületekben várják a Go Boating Napon az érdeklődő fiatalokat. 

A Go Boating – Decathlon Roadshow időpontjai:
2018. május 18-19. Budaörs
2018. május 25-26. Székesfehérvár
2018. június 1-2. Veszprém

Korábbi évek eseményei

Go Boating 2017

Ismét rekordot döntött a Go Boatin nap

 A Magyar Vitorlás Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2017. június 8-án, csütörtökön szervezte meg a GO BOATING napot.

Ez a nyílt nap remek alkalom arra, hogy a 5-18 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait.

A programhoz az idén már 18 vitorlás egyesület kapcsolódott a Balatonon, Velencei-tavon, Fertő-taon, Gólem-tavon (Nyékládháza) és az Orfűi-tavon. A legtöbb helyen neves vitorlázók fogadták a gyerekeket. A Csopaki Vitorlás Iskolában Czégai Péter, míg a BS-Fűzfő-ben Németh Enikő olimpikon vitorlázók és a Vitorlázó Gyermekek Egyesületben Litkey Farkas olimpikon, tizenkétszeres KSZ győztes fogadta és mutatta be mutatták be sportágunk szépségeit.

A program sikerét bizonyítja jobban, minthogy az érdeklődés minden szempontból túlszárnyalta a tavalyit, köszönhetően a kluboknál történt kiváló előkészítő munkának.

A program 18 vitorlás klub szervezésében valósult meg, összesen 38 oktatási intézmény, 1629 tanulója részvételével. Bíztató, hogy az idén 22 új intézmény először kapcsolódott rendezvényhez és a visszajelzések alapján jövőre még nagyobb érdeklődésre számíthatunk.

Vannak olyan klubok, ahol a helyi program kiváló előkészítése és az iskolákkal kialakított remek együttműködés okán, olyan sok gyerek jelentkezett, hogy több napig tartott a rendezvény. Kiemelném a Balatoni Hajózási SE, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület és a Fertő-tavi Vitorlás Szövetség kiemelkedő mukkáját, akik a legtöbb iskolát, gyermeket fogadták.

Az MVSz, amely nemcsak az élsport, hanem a szabadidő-sport és az utánpótlás-nevelés letéteményese is, szívesen támogat minden olyan akciót, amely arra irányul, hogy a gyermekek megismerjék sportágunkat.

Ezúton is nagyon köszönjük az EMMI, valamint a MOB támogatását, az iskolavezetők, tanárok együttműködését, akik segítették, népszerűsítették az országos programunkat és lehetőséget biztosítottak, hogy minél több diákjuk részt vihessen a Go Boating napon.

A Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2015 óta szervezi meg a GO BOATING napot.

Ezen a napon a Szövetség szakmailag elismert VITORLÁS SULI programjához csatlakozott vitorlás iskolák, valamint az utánpótlás nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívják a vitorlázás iránt érdeklődő 9-18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágunkat. A nagy sikerrel indult programban keretében évente egy adott napon, egyidejűleg az egész országban, több vitorlás klubban, ismerkedhetnek meg a diákok a vitorlázással, kiváló versenyzőink, olimpikonjaink vezetésével. A résztvevők megismerkedhetnek a fiatal vitorlázók által használt hajókkal, a hajók legfontosabb alkatrészeivel és akár vitorlázhatnak is, hogy kipróbálhassák, milyen a víz felett suhanni! Várjuk az iskolák jelentkezését, csatlakozzanak hozzánk és jöjjenek minél többen a Go BOATING napra!  

Brencsán Ábel

Az idén már 20 egyesület tervezi, hogy csatlakozik a Go Boating programhoz:

 1. Balaton Center Vitorlástábor
 2. Balatonfüredi Yacht Club
 3. Balatoni Hajózási Sport Egyesület
 4. Balatoni Yacht Club
 5. BS Fűzfő Vitorlás Klub
 6. Csopaki Vitorlás Iskola
 7. Deboti Vitorlás Sportegyesület
 8. Fertő tavi Vitorlás Szövetség
 9. Katamarán Suli 
 10. Optisul Vitorlásiskola
 11. Orfűi Vitorlás Egyesület
 12. Öpi Vitorlásiskola
 13. Ponton Klub
 14. VVSI Agárd
 15. Spartacus Vitorlás Egylet
 16. Tihanyi Hajós Egylet
 17. Túravitorlás Sportklub
 18. VAGABUND Vitorlás Sportegyesület
 19. Vitorlázó Gyermekekért Egyesület
 20. Yacht Klub Agárd

Vitorlás egyesületükkel, iskolájukkal még csatlakozhatnak az idei Go Boating programhoz.

Szövetségünk 2017. június 8-án, csütörtökön, országosan „GoBoating" néven nyílt napot rendez, amely remek alkalom arra, hogy a 8-14 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással, és azokkal a vitorlás egyesületekkel, illetve iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait.

Tavaly 15 helyszínen, 32 iskolából, 1407 gyerek vett részt ezen a nagysikerű, sportágat népszerűsítő rendezvényen.

A Magyar Vitorlás Szövetségnek az idén is lehetősége nyílt ebben a munkában a klubokat segíteni, elsősorban egyéni logóval ellátott marketing anyagokkal, amiket jelentkezése után, rövidesen elkészítünk.

Jelentkezési határidő: 2017. 04. 15.

Természetesen később is lehetséges csatlakozni a programhoz, de abban az esetben, az egyéni marketing anyagok elkészítésére már nem marad időnk.

A programba várjuk jelentkezését az alábbi űrlap kitöltésével.

https://drive.google.com/open?id=1WCgyeMDN5gE3Esqb0PP3nT8fz6XPtji4wqfYRgrdMLU

A MOB és az MVSz ajánlólevele, valamint egy szórólap minta, az alábbi linken elérhető.

https://www.dropbox.com/sh/e70ix1x7m05ubld/AAAG7OwecYHeFuKwohOJ_Bkia?dl=0

Go Boating 2016

A Magyar vitorlázás nyílt napja 2016. június 09-én kerül megrendezésre

A Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2016. június 9-én ismét megszervezi a GO BOATING napot.

Ezen a napon a szövetség szakmailag elismert VITORLÁS SULI programjához csatlakozott vitorlás iskolák, valamint a résztvevő utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívják a vitorlázni vágyó 9-14 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágunkat, egyéb játékos  programok kíséretében.

Az alábbi iskolák vesznek részt az idei programban:

Balatonfüredi Yacht Club
Balatoni Hajózási SE
BS-Fűzfő Vitorlás Klub
Csopaki Vitorlás Iskola
Fertő Tavi Vitorlás Szövetség
Keszthelyi Yacht Club
Optisul Vitorlásiskola 
Orfűi Vitorlás Egyesület
Ponton Klub Egyesület
Spartacus Vitorlás Egylet
Tihanyi Hajós Egylet
Vagabund Vitorlás Egyesület
Vitorlázó Gyermekekért Alapítvány
VVSI (Pro Recreatione)
Yacht Klub Agárd SE

Beszámoló

Go Boating: A tavalyi első alkalomhoz hasonlóan idén június 9-én, csütörtökön is a Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával, a Balatonon, Fertő-tavon, Velencei-tavon és az Orfűi-tavon, egyidőben 15 vitorlás egyesület részvételével szervezte meg a GO BOATING napot.

Ezen a napon a szövetség vitorlás iskolái, valamint a résztvevő utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívták a vitorlázás iránt érdeklődő 9-14 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágunkat, egyéb játékos programok kíséretében.

A Magyar Vitorlás Szövetség, amely nemcsak az élsport, hanem a szabadidő-sport és az utánpótlás-nevelés letéteményese is, szívesen támogat minden olyan akciót, amely arra irányul, hogy a gyermekek megismerjék sportágunkat. 

A nyílt nap remek alkalom arra, hogy a 8-14 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással, és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait.

Idén 15 helyszínen 32 iskolából érkezett 1407 gyerek (8-18 évesek) ismerkedett a vitorlás sporttal.

Ezúton is nagyon köszönjük a sok iskolavezető együttműködését, akik segítették, népszerűsítették az országos programunkat és lehetőséget biztosítottak, hogy minél több diákjuk részt vehessen a Go Boating napon.

Összesítés a 2016. évi nyílt napról

Időpont: 2016. 06. 09. Helyszínek száma: 15

Több helyen folytatták szombatig, mivel egyszerre nem tudták fogadni a sok érdeklődőt.

Olimpikonok, akik segítettek a programot:

 • BS Fűzfő - Németh Enikő
 • CSVI - Czégai Péter
 • Vagabund SE Fonyódon - Litkey Farkas
 • Orfű - Székely Antal
RÉSZTVEVŐ ISKOLÁK Összesített válaszok
Hány iskola vett részt 32
RÉSZTVEVŐ TANULÓK  
Hány diák vett részt 1407
Ebből mennyi a leány 582
Milyen életkorú diákok vettek részt 8-18 év
   
VISSZACSATOLÁS  
Hogyan értékelték az eseményt a diákok 5*
Hogyan értékelték az eseményt az iskolák nem mindenhol segítették, de akik igen, ott 5*
Hogyan értékelte az eseményt az önkormányzat ahonnan jött visszajelzést, ott 5*
   
MÉDIA  
Milyen média volt jelen a rendezvényen MTV1, DunaTV, Somogy Televízió, Keszthely TV,
Zalai TV, Zalai Hírlap, Veszprémi Napló, Vitorlázás Magazín, MVSZ TV- Ladányi, Fotók

Fotók az alábbi linken elérhetőek:

http://www.hunsail.hu/Contents/Item/Display/4277

Filmek az alábbi helyen érhetőek el:

http://tvkeszthely.hu/hirek/7211/nyilt-napot-tartottak-a-kikotoben/
 
GoBoating nap Somogy TV-s anyaga 19:55-től.
http://www.somogytv.hu/videok/hirado/115087/
 
http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2016-06-09-i-adas-3/

https://drive.google.com/file/d/0B6YUjP4vzHradVhGaHRnaWxfSDQ/view?usp=drive_webVitorlás TV - Ladányi János kisfilmjei

Litkey Farkas az utánpótlásról

Go Boating 2015

Tavaly a Balatonon, Velencei-tavon, Fertő-tavon, Orfűi-tavon és Budapesten a Kopaszi-gátnál (az időjárás miatt elmaradtakat levonva) összesen 12 helyszínre 1128 gyerek jött el megismerkedni a vitorlás sporttal, a Magyar Olimpiai Bizottság által is támogatott rendezvényre.


Csatolt fájlok