Litkey Árpád

Litkey Árpád

Hat éves korom óta űzőm a vitorlás sportot versenyszerűen. A kimagasló hazai eredményesség mellett számos nemzetközi jelentős eredményt is elértem versenyzőként és edzőként is eddigi pályafutásom során. Jelenleg a Pöff Se elnöke és szakmai vezetőjeként dolgozom a vitorlázás fejlesztése érdekében. Az egyesület a szabadidő és tömegsportra épülve próbál minél szélesebb körű jövőképet és vitorlázási lehetőséget biztosítani a tagjai számára. A versenysport irányába két éve indultunk el, az olimpiai bajnoki álmokat dédelgető fiatalok Nacra15 programjával. Az idei Nacra15 világbajnokságon már két bronzérmet is szereztek versenyzőink, egyéniben és csapatban is.

Egyesületünk filozófiája és működése a Mindenki Vitorlázó című dokumentumfilmben a Youtube-on is megtekinthető, amely két éve készült, egy teljes szezonunk munkájának bemutatásaként.
https://youtu.be/5W41mptgcVU

Ez az a terület, amivel az MVSZ leginkább törődött, ahová a legtöbb pénz áramlott, és ahol a kiadások zömét is elkönyvelhették. A megkérdőjelezhetetlen sikerek sem adhatnak okot a változtatások elutasítására. Az ideális jelölt legyen kiemelkedő szaktudású, ismert és elismert. Legyen víziója a professzionális és a kedvtelésből versenyzők anyagi és adminisztrációs terheinek szétválasztására! Elgondolkodtató, hogy a szövetségnek 2022-ben 146 tagegyesülete volt és 4202 versenyengedélyes sportolója, ebből 664 fő 18 év alatti, azaz kb. 15%. Vagyis az MVSZ tagságának 4/5-e többnyire szabadidős sportolónak tekinthető, mégis ugyanolyan szigor vonatkozik rájuk is, mint az élversenyzőkre.