Képzések

A vitorlás versenybírók feladata a versenyek sportszerűségének biztosítása. A versenybírók alapvetően versenyzők közötti konfliktusokat oldanak fel, támogatják a versenyrendezést és döntéseket hoznak a versenyek sportszerűségét illetően.

A Magyar Vitorlás Szövetség versenybírói képzési rendszere az alábbiak szerint három pilléren áll.

  • Tanfolyam – alapképzés versenybíró-jelöltek számára

A versenybíró-jelölteknek, mielőtt a Magyar Vitorlás Szövetség minősített versenybírójává válnak, részt kell venniük egy versenybírói tanfolyamon, amely zárásaként teljesíteniük kell az írásbeli versenybírói vizsgát.

A péntek délutántól vasárnap délutánig tartó intenzív tanfolyam összesen 14-16 órányi képzést foglal magában, mialatt előadások és interaktív csoportmunka segítségével sajátítják el a jelöltek a versenybíráskodáshoz szükséges alapismereteket.

A tanfolyam előtti hétvégén a jelöltek részt vehetnek egy egynapos alapozó workshopon, ahol a hajók találkozásával kapcsolatos szabályokban mélyedhetnek el.

A jelentkezőknek meg kell felelniük a Versenybírók minősítési rendszerének 2.4 pontjában szereplő általános követelményeknek.

„Következő tanfolyam várható ideje: 2021. november

  • Továbbképzések – a naprakész tudásért

A rendszerint évente, a szezonkezdés előtt egy alkalommal tartott egynapos továbbképzések nyitottak a Magyar Vitorlás Szövetség összes minősített versenybírója és további érdeklődők számára.

Ezeken a képzési alkalmakon az előző szezon tapasztalatainak értékelése és megosztása, valamint a szabályok, eljárások és irányelvek változása kerül napirendre. A rendszeres résztvevők értékelése alapján a továbbképzés nemcsak hasznos ismereteket ad, hanem jó alkalom arra is, hogy a hasonló érdeklődésű sporttársak találkozhassanak a szezonkezdés előtt.

Következő továbbképzés várható ideje: 2020. március 7.

Meghívó

  • Workshopok

A versenybírói workshopok célja, hogy egy szűk témakörben bővítse vagy megerősítse a Magyar Vitorlás Szövetség minősített versenybíróinak ismeretét.

Az elsősorban kiscsoportos workshopok, akár nyitottak, akár meghívásosak, témájuktól függően 1-2 napnyi oktatást foglalnak magukban, amelyek lehetnek tantermi vagy vízi gyakorlati alkalmak.

Következő workshop várható ideje: 2019. április


Csatolt fájlok

Támogatóink: