AZ 55. KÉKSZALAG RAIFFEISEN NAGYDÍJ AKKREDITÁCIÓS- ÉS SAJTÓSZABÁLYZATA

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idén is jelentős az érdeklődés a print és az online média, valamint a televíziók és rádiók részéről az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjjal kapcsolatban.

 • A verseny hivatalos neve: 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj („Verseny”)
 • A verseny időpontja: 2023. július 6-8.
 • A rajt időpontja: 09:00 óra (limitidő: 48 óra)

Valamennyi tudósításban a Verseny hivatalos neve használandó.


A Versenyen csak érvényes akkreditációval rendelkező munkatársak vehetnek részt. A Magyar Vitorlás Szövetség („MVSZ”) a media@hunsail.hu, eszter@eventeurope.eu e-mail címre várja a beérkező akkreditációs kérelmeket. Az e-mailben szerepelnie kell:

 • az akkreditációt igénylő nevének;
 • a képviselt média megnevezésének;
 • az akkreditációt igénylő elérhetőségeinek (telefonszám, e-mail cím);
 • a sajtóigazolvány, vagy sportújságíró-igazolvány számának (az akkreditáció
  ennek hiányában is érvényes lehet);
 • nyilatkozatnak, hogy részt vesz-e az akkreditáló a 2023.07.05-én 11 órakor a
  Kékszalag PORT-ban kezdődő balatonfüredi sajtótájékoztatón; nyilatkozatnak, hogy szeretné-e a sajtó részére rendelkezésre álló médiahajóról megtekinteni a verseny rajtját (a hajó befogadóképessége miatt korlátozott számú
  kérést tudunk figyelembe venni, az igény beérkezésének sorrendjében).

Az akkreditációs kérelmeknek 2023.07.03-án 12:00 óráig kell beérkezniük, a kérelmek összesítése után, az MVSZ 2023.07.04-én 16 óráig küld visszaigazolást az akkreditációval kapcsolatban. 

A Versenyt a Magyar Vitorlás Szövetség élőben közvetíti a következő felületein:

A 2023-as évben a versenyben lévő egységek saját online csatornáikon szabadon közvetíthetik, ugyanis az erre vonatkozó korábbi megkötést az MVSZ erre az évre megszünteti, az élő közvetítés kizárólagosságát az idei évben eltörölte.


Rögzíteni a Verseny részleteit, interjút készíteni lehet, de csak engedélykérési kötelezettséggel, amely térítésmentes.
A rögzített részleteket, és interjúkat az írásos engedély birtokában, publikálni, kizárólag minimum három órával a felvétel elkészülte után lehetséges. Az engedélyt nem lehet a kísérő hajóra kérni, amellyel a mezőnyt kísérik. Kivételt képez ez aló az MVSZ és a jogtulajdonos saját hajói. A hivatalos média kísérőhajók külön jelölést kapnak. A Verseny részleteinek rögzítése a Verseny rajtjáról a kijelölt Médiahajóról és a partról lehetséges.

Összefoglaló híranyagot és további vágóképeket, közeli felvételeket, interjúkat térítés ellenében a jogtulajdonosok biztosítanak, amelyet e-mailben kell kérvényezni.

A térítésmentes rögzítésre és térítéses felvétel kikérésekre az engedélyeket ezekre az e-mail címekre kell megküldeni a média pontos megjelölésével és időintervallum meghatározásával: media@hunsail.hu, eszter@eventeurope.eu A közvetítésre, tudósításra, bejelentkezésre vonatkozó szabályok megszegése esetén, a szabálytalanul eljáró médiamunkatárs akkreditációját az MVSZ felfüggesztheti, a közvetítés jogtulajdonosa pedig jogi eljárást kezdeményezhet.

A televíziós stábok munkájának megkönnyítése érdekében az MVSZ a Verseny kulcsfontosságú eseményeiről videó összefoglalókat oszt meg a Verseny időtartama alatt, amely összefoglalók szabadon felhasználhatók az alábbi feltételekkel:

 • a televíziós felhasználás esetén az összefoglaló első 5 másodpercében „A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG FELVÉTELE” felirat kötelező megjelenítése online felhasználás esetén a felületen meg kell jeleníteni „a Magyar Vitorlás Szövetség engedélyével” feliratot.
 • Azok, akik nem tudnak a vízről felvételeket készíteni, illetve nem érkeznek a helyszínre, a kekszalag.hu-n megjelenő percre-percre tudósítás, videós tartalmak és fotógalériák jelentenek tájékozódási lehetőséget. Felhasználás esetén a kekszalag.reblog.hu felületet kell megjelölni forrásként.
 • A csapatkísérő – SUPPORT BOAT matricával ellátott – motorosokról média tevékenység nem végezhető. A Verseny területén média tevékenység kizárólag a PRESS matricával ellátott hajókból végezhető. A vízen dolgozó akkreditált újságírók – más sportrendezvényekhez hasonlóan – megkülönböztető mellényben végezhetik munkájukat, melyet az MVSZ a sajtóakkreditációs folyamat során biztosít számukra.
 • A zárlat alá helyezett területekre a SUPPORT BOAT és a PRESS matricával ellátott motorosok nem hajózhatnak be.

Az akkreditációs szabályozás nem terjed ki a magáncélú felhasználásra, ugyanakkor az MVSZ a Verseny vonatkozásában az engedély nélküli, kereskedelmi célú médiatevékenységgel szemben fellép. Erre lehetőséget biztosít számára, hogy a Kékszalag védjegyoltalom alatt áll, amely kiterjed a távközlésre, és azon belül az internetes közvetítésre is. A jogkövetkezmények körében az MVSZ – többek között – követelheti a védjegybitorlás vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a bitorló eltiltását a további jogsértéstől; vagy akár követelheti a védjegybitorlással elért gazdagodás visszatérítését is.

AZ AKKREDITÁCIÓS KÉRELMEKET a media@hunsail.hu, eszter@eventeurope.eu felületünkön várjuk a média, a pontos nevek és elérhetőségek, a tevékenység és a sajtóigazolvány számának feltüntetésével.

MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG