Az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj  akkreditációs és sajtó szabályzata

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei esztendőben is nagyon nagy az érdeklődés a print és az online média, valamint a televíziók és rádiók részéről az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjjal kapcsolatban.

 • A verseny hivatalos neve: 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj
 • A verseny időpontja: 2021. július 22.
 • A rajt időpontja: 09:00 óra (limitidő: 48 óra)

Arra kérünk benneteket, hogy tudósításaitokban a verseny teljes nevét használjátok.

A versenyen csak érvényes akkreditációval rendelkező munkatársak vehetnek részt. A Magyar Vitorlás Szövetség a media@hunsail.hu email címre várja a beérkező akkreditációs kérelmeket. Az emailben szerepelnie kell:

 • az akkreditációt igénylő nevének
 • a képviselt média megnevezésének
 • az akkreditációt igénylő elérhetőségeinek (telefonszám, email cím)
 • a sajtóigazolvány, vagy sportújságíró igazolvány számának (az akkreditáció ennek hiányában is érvényes lehet)
 • a védettségi igazolvány számának
 • egy mondatnak arra vonatkozóan, hogy részt vesz-e az akkreditáló a 2021.07.21-én esedékes balatonfüredi sajtótájékoztatón
 • egy mondatnak arra vonatkozóan, hogy szeretné-e a média részére rendelkezésre álló médiahajóról megtekinteni a verseny rajtját (a hajó befogadóképessége miatt korlátozott számú kérést tudunk figyelembe venni)

Az akkreditációs kérelmek összesítése után, az MVSZ 2021.07.19-én küld visszaigazolást az akkreditációval kapcsolatban.

Az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat az M4 Sport televíziós csatorna – teljes egészében – élőben közvetíti az MTVA/M4 Sport, valamint az m4sport.hu felületein. A televíziós közvetítésekre vonatkozó szabályok alapján egyéb ÉLŐ közvetítésre, ÉLŐ tudósításra, bejelentkezésre (televíziós és online) az MVSZ nem adhat engedélyt. A közvetítésre, tudósításra, bejelentkezésre vonatkozó szabályok megszegése esetén, a szabálytalanul eljáró média munkatárs akkreditációját az MVSZ felfüggesztheti, a közvetítés jogtulajdonosa pedig eljárást kezdeményezhet.

A televíziós stábok munkájának megkönnyítése érdekében a Magyar Vitorlás Szövetség a verseny kulcsfontosságú eseményeiről video összefoglalókat oszt meg az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj időtartama alatt, amely összefoglalók szabadon felhasználhatók az alábbi feltételekkel:

 • a televíziós felhasználás esetén az összefoglaló első 5 másodpercében „AZ M4 SPORT FELVÉTELE” felirat kötelező megjelenítése
 • online felhasználás esetén a felületen meg kell jeleníteni „a m4sport.hu engedélyével” feliratot

A balatonfüredi helyszínen az idei verseny ideje alatt (2021.07.21-től 2021.07.24-ig) is lesz sajtószoba, ahol az akkreditált újságírók számára rendelkezésre áll szélessávú internet.
Azok, akik nem tudnak a vízről felvételeket készíteni, illetve nem érkeznek a helyszínre, a kekszalag.hu-n megjelenő percre-percre tudósítás, video tartalmak és fotó galériák jelentenek tájékozódási lehetőséget. Felhasználás esetén kérjük a kekszalag.hu felületet megjelölni forrásként.

Fontos, hogy a csapatkísérő – SUPPORT BOAT matricával ellátott - motorosokról média tevékenység nem végezhető. A verseny területén média tevékenység kizárólag a PRESS matricával ellátott hajókból végezhető. A vízen dolgozó akkreditált újságírók – más sportrendezvényekhez hasonlóan – megkülönböztető mellényben végezhetik munkájukat, melyet az MVSZ a sajtóakkreditációs folyamat során biztosít számukra. A zárlat alá helyezett területekre a SUPPORT BOAT és a PRESS matricával ellátott motorosok nem hajózhatnak be.

A Magyar Vitorlás Szövetség - a sajtóakkreditáció részeként - szabályozza a légifelvételek készítését. A légi felvételeket készítő eszközöket (drónok, helikopter, egyéb légi felvétel készítésére alkalmas eszközök) az akkreditáció lezárásáig, az eszköz pontos megjelölésével az erre a célra kialakított online felületen be kell jelenteni. A bejelentésnek tartalmaznia kell az eszköz pontos megjelölését és a repülési tervet. Az engedélyt kérő pilóta nélküli légijármű vezetőnek a jogszabályok által előírt érvényes felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, amit a helyszíni nevezésen be kell mutatni. Az MVSZ, mint a verseny szervezője fenntartja magának a jogot, hogy a légi felvételeket készítő eszközök használatát a verseny és versenyzők biztonsága érdekében korlátozza, a verseny bizonyos pontjain (rajt és célvonal, bójavételi pontok) kifejezetten megtiltsa. 

Az akkreditációs szabályozás nem terjed ki a magáncélú felhasználásra, viszont az MVSZ eltökélt abban, hogy Kékszalag vonatkozásában az engedély nélküli, kereskedelmi célú médiatevékenységgel szemben a korábbinál határozottabban lépjen fel. Erre lehetőséget biztosít számára, hogy a Kékszalag védjegyoltalom alatt áll, amely kiterjed a távközlésre, és azon belül az internetes közvetítésre is. A szankciók köre széles: a szövetség követelheti a védjegybitorlás vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a bitorló eltiltását a további jogsértéstől; vagy akár követelheti a védjegybitorlással elért gazdagodás visszatérítését is.

AZ AKKREDITÁCIÓS KÉRELMEKET a media@hunsail.hu felületünkön várjuk a média, a pontos nevek és elérhetőségek, a tevékenység és a sajtóigazolvány számának feltüntetésével.

 

Támogatóink: