Vegyes csapatokkal a Kékszalagon

Két ismert zászlóhajóval népszerűsíti a női vitorlázókat és a vegyes csapatokat a Women On Water Hungary (WOW) a július 22-én Balatonfüredről rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. Az egyik legismertebb balatoni cirkáló, a 75-ös cirkáló Sirocco és a Soponyai Géza építette Nautic 44 CR típusú vitorlás, az Avatar egyaránt nőkkel a fedélzeten vág neki Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének. A szervezet arra bíztatja a versenyen résztvevő vegyes csapatokat, hogy tűzzék ki a WOW magenta zászlóját a hajójukra, ha nőkkel/lányokkal együtt, vegyes csapatokban, vagy tisztán női csapatokkal indulnak el a tókerülőn. 

„A vitorlázásban - ahogy az élet más területein is - már számtalan alkalommal bebizonyosodott, hogy férfiak és nők közös gondolkodása sokszor ideálisabb eredményt hoz” – mondta Rápolthy Edit, a Women On Water Hungary egyik alapítója. Hozzátette: „bízunk benne, hogy egyre több nő kapcsolódik be a vitorlás életbe, és folyamatosan növekedni tud a vegyes csapatok száma. Sok visszajelzést kaptunk az utóbbi időszakban, hogy jó úton járunk az elképzeléseinkkel.”

Üzenet a zászlóshajókkal és kiemelkedő vitorlázókkal
A Women On Water Kékszalaghoz kapcsolódó kampányának a célja és üzenete az, hogy népszerűsítse, bemutassa a vegyes csapatokat. A kampány részeként minden vegyes csapatnak WOW zászlót ajándékoznak, amellyel jelezhetik, hogy női versenyző is vitorlázik a hajón, vagy kizárólag nőkből álló csapattal vágnak neki a versenynek. A kezdeményezés mellé állt a hazai vitorlázás két kiemelkedő személyisége, Soponyai Géza és Cittel Lajos, akiknek hajóin a WOW több tagja is szerepet kap a legénység részeként.

„A zászlóshajók és az azokon versenyző WOW tagok segítségével szeretnénk egyrészt a vegyes csapatok pozitívumaira irányítani a figyelmet, másrészt hangsúlyozni a lehetőség teremtés fontosságát, hogy minél több lelkes, tapasztalt vagy éppen céltudatosan fejlődni és tanulni akaró lány/hölgy kaphasson szerepeket a versenycsapatokban. Tapasztaljuk, hogy egyik oldalról nehezen találni csatornát a bekapcsolódásra, a másik oldalon viszont sokan legénységhiánnyal küzdenek. Ebben kíván a WOW katalizátor szerepet felvállalni.” – emelte ki Kovács Vica, aki szintén a WOW alapító tagja.

A Women On Water Hungary és a Magyar Vitorlás Szövetség idén is folytatta együttműködését: a Szövetség lehetőségeihez mérten eszközökkel támogatja a WOW nők számára szervezett kis és nagyhajós tréningjeit, továbbá egyeztetéseket folytatnak abban a témában, hogyan lehet a leghatékonyabban kialakítani a csatornákat a versenycsapatok, nagyhajós osztályok és a versenyzésbe bekapcsolódni szándékozó WOW tagok között, melynek része egy tudásszint felméréssel társított mancsaft adatbázis felépítése is.

Csapatfotó, nyereményjáték, meglepetés
Minden csapat számára, aki szeretné kiemelni, hogy büszke arra, hogy lányokkal vitorlázik, a Women On Water Hungary örömmel ajándékoz egy WOW zászlót, melyet nem csak a Kékszalagon, hanem bármikor viselhetnek. Az érdeklődők a Kékszalag nevezési napján, július 21-én 11:00 és 21:00 óra között, a nevezés közelében, Balatonfüreden, a Zsigmond utca 12-ben vehetik át a WOW zászlókat. A WOW a helyszínen meglepetéssel is készül: mindenkit vendégül látnak egy hűsítő jégkrémre.

A zászló viselési kampány része továbbá egy nyereményjáték: arra invitálják a WOW zászlókat viselő hajókat, hogy töltsenek fel, küldjenek be olyan a versenyen készített fotókat, amiken a WOW zászló is látszik. A fotójátékban résztvevők között a szervezők ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

További részletek:

https://womenonwater.hu

A Women On Water Hungary-ról:

A magyar vitorlázó nők 2020 januárjában Women On Water Hungary néven közösséget alapítottak, ezzel csatlakoztak a Dániából induló, ma már Európa több országában is működő Women On Water (WOW) szervezethez. A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a vitorlázást a hölgyek körében, lehetőség teremtés és

Támogatóink: