Vadnai Jonatán pontazonossággal az élen - továbbra is

FRISSÍTVE!
A helyzet Splitben annyira változatlan - bár már két döntő futam lezajlott - hogy nem érdemes újabb, ugyanolyan című cikket írni a Laser Standard U21 Európa-bajnokságról! Sőt! Ez így talán jobban kifejezi az állandóságot. Az élen második napja áll pontazonossággal Vadnai Jonatán és Joel Rodriguez!

augusztus 24.
Szerdán a reggeli szélvárás után délután csak egyetlen futamot vitorláztak a versenyzői csoportok az U21 Laser Standard Európa-bajnokságon Split vizein. A maga csoportjában Vadnai Jonatán győzött, így a világbajnoksághoz hasonlóan négy futam után potazonossággal az élen áll a spanyol Joel Rodriguezzel, aki 2015-ben volt korosztályos világ- és Európa-bajnok. Ahogy Kielben a vébén, úgy most sincsenek egy selejtezőcsoportban, hanem majd a döntő futamokon vívhatnak meg közvetlenül egymással.

augusztus 25.
Az eddigieknél lényegesen gyengébb szélben két futamot teljesített a Laser Standard U21 EB mezőnye Splitben. Ezúttal már Arany és Ezüst csoportokra bontottan a döntő futamokat kezdte el az összesen nyolcvanhajós mezőny.

A fő különbséget az adja, hogy a két éllovas így már közvetlenül küzdhet egymással, mert eddig külön selejtezőcsoportban voltak. Két hete Kielben a világbajnokságon pontazonossággal álltak a verseny közepén, és most pontosan ugyanez a helyzet Splitben is.

Pedig nem mennek egymás mellett! A csütörtöki első döntő futamot Rodriguez nyerte, míg Joni kiesőt vitorlázva "csak" a 8. helyen ért célba. A következő rajt után fordult a kocka, és összességében ugyanakkorát billent.

A futamot az olasz Villa nyerte, aki ezzel az összetett nyolcadik helyen áll. Vadnai Jonatán 2. helyen futott be, míg Rodriguez 13. lett, vagyis most ő vitorlázott új kieső futamot magának. Ezzel pedig ismét pontazonosságba kerültek a nap végén, hét futam teljesítése után.

A különbség a szerdai helyzethez képest a megváltozott kiesőkön kívül annyi, hogy megkezdték a mezőnytől való ellépést pontszámban is. Nekik most 10-10 pontjuk van, míg az üldözők 19-22-vel sorakoznak mögöttük. A verseny még két napig tart.

Joel Rodriguez 2015-be megnyerte a világ- és az Európa-bajnokságot is a Vadnai testvérek Benjamin és Jonatán előtt. Idén Benji az Olimpián volt, Jonatán pedig Kielben Joelt legyőzve megnyerte a 2016-os világbajnokságot.

Részletes eredmények a mellékletben.


Csatolt fájlok:

Támogatóink: