ÚJDONSÁGOKNAK, BEJELENTÉSEK SORÁNAK ADOTT OTTHONT A 30. JUBILEUMI BUDAPEST BOAT SHOW

Számos bejelentés, izgalmas beszélgetések, érdekes előadások és persze újdonságok sora a hajózásban - így jellemezhető a 30. jubileumi Budapest Boat Show. A kiállításra a Magyar Vitorlás Szövetség helyszíni stúdióval készült, ahol a sportág szinte minden szegmensét érintő beszélgetések, előadások voltak hallhatóak, mely az online térben is elérhető. Fontos újdonsággal érkezett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata is, valamint megtörtént a bejelentés: idén is a Raiffeisen a névadó támogatója Európa legnagyobb tókerülő versenyének, a Kékszalagnak. - írja a Vitorlázz Itthon.hu

Szinte egymásnak adták a helyszínre felépített „Vitorlás stúdió” képzeletbeli kilincsét az előadók, beszélgetőtársak az idei hajókiállításon, a Magyar Vitorlás Szövetség standjánál. A Samsung Magyarországgal, valamint az AV Specialistával együttműködésben egy élő közvetítésre alkalmas, több nagy kijelzővel ellátott standot alakított ki a sportszervezet. Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta: újdonsággal szerettek volna megjelenni a jubileumi Boat Shown, így jött az ötlet, hogy a vitorlázás sportágát a lehető legszélesebben lefedő témák köré szerveznek előadásokat, stúdióbeszélgetéseket, melyeket a helyszínen lévő közönség mellett az online térben lévőknek is közvetítettek.

 

A sort Kelemen Tamás (Kelo) nyitotta, aki a vitorlák használatáról tartott bemutatót. Az érdeklődők megismerhették az újonnan érkezett, vagy éppen felújításon átesett klasszikus hajókat, valamint tulajdonosait, de a stúdió vendégei voltak Érdi Mári olimpikon vitorlázónk, valamint Berecz Zsombor ezüstérmes olimpikon is. A nagyközönségnek tartott beszámolójában Berecz Zsombor elmondta, fontos az utánpótlás a sportágban, és minden olyan aktivitás, amely közel hozza a fiatalokat a vitorlázáshoz, példaértékű. Szó esett a Magyar Vitorlás Akadémia és a Sailing Film kooprodukciójában készült több részes Vitorlás Etikett sorozatról is, mégpedig a benne szereplő színészek és az etikett pontjait korábban összeállító Tuss Miklós olimpikon vitorlázó részvételével.

 

A közönség betekintést nyerhetett mások mellett a külföldi versenyeken legeredményesebb hazai ifjúsági sportolóink mindennapi felkészülésébe, a versenyrendezés mibenlétébe, de megjelentek az idei esztendőben Európa-bajnokságot, valamint Világbajnokságot rendező magyarországi klubok vezetői is. Szó esett mindezek mellett a kikötőfejlesztési trendekről – az egykori „Szövi Kikötő” felújításának háttere, az épülő Balatonfüredi Megállópont, azaz az új „Szövi” alakulása, és a Club Aligában tervezett kikötőfejlesztés került fókuszba. Megismerhette a közönség a Kékszalag „arcait és hajóit”, valamint helyt adott a stúdió az idei versennyel kapcsolatos esélylatolgatásra is.

Megtörtént a hivatalos bejelentés: Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülő versenyének névadó főtámogatója az idei esztendőben is a Raiffeisen Bank. Bár a Kékszalagot negyedik éve támogatja a Raiffeisen, de a vitorlázás mellé már 25 évvel ezelőtt is odaálltak. A pénzintézet nem titkolt célja, hogy neve összeforrjon a sportággal. Kiderült: a nagyszabású esemény háziasszonya idén Gelencsér Tímea modell lesz. Az 54. Kékszalag Raiffeisien Nagydíj számos programmal várja majd a Balaton körül és Balatonfüreden is az érdeklődőket 2022. július 14-től három napon keresztül.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ingyenesen biztosít mentőmellényeket strandokon, kikötőkben, melyeket egy messziről is jól látható mentőmellény állványon helyeznek el. Az első mentőmellényállványt szintúgy a Budapest Boat Shown mutatták be, amelyet Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon fognak felállítani.

„Régi álmunk vált valóra” – mondta el az állvány bemutatóján Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. „Frekventált vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben állítjuk fel a mentőmellény állványokat. A rajtuk található mentőmellényeket bárki ingyenesen használhatja. A célunk az, hogy a mentőmellény használata általánosan elterjedjen, ugyanúgy magukhoz vegyék az emberek, amikor vízhez mennek, mint ahogyan a cipőt is felveszik. Ha pedig nincs mellényük, vagy otthon felejtették, akkor legyen a parton egy állvány, ahonnan leakaszthatnak egyet.”

 

A Szakszolgálat a napi életmentő és baleset ellátó munkája mellett legfontosabb feladatának a prevenciót és az edukációt tartja. Újabb és újabb módokon igyekeznek eljutni a lehető legtöbb emberhez azokkal az üzenetekkel melyek tudatosabb, biztonságosabb vízhasználatra, sportolásra, pihenésre sarkalják az embereket. A Mentőmellény Állvány Projekt is ezt a folyamatot segíti – hangsúlyozták.

Támogatóink: