Újabb világbajnoki cím!

Érdi Mári 5 futamgyőzelemmel vezet a Laser Radial Ifi VB-n

Érdi Mári hat futamból ötöt nyert eddig Kingstonban a Laser Radial Ifjúsági világbajnokságon a női Laser Radial osztályban.

22 nemzet 53 vesenyzője vitorlázik az olimpiai női Laser Radial mezőnyben az augusztus 20-ig tartó világbajnokságon. Érdi Mári abszolút magabiztosan vezet, csak a harmadik futamon csűszott be egy 12. hely, az összes többin legyőzte ellenfeleit.

A verseny a félidejénél tart, három nap telt el, három van hátra.
A fiúk mezőnyében 142-en versenyeznek, de nincs köztük magyar.

Részletes eredmények a verseny honlapján: http://www.cork.org/past-results/results2015/LRYW/Results.html

Mári uruguayi ellenfelének felzárkózási kísérletét visszaverve megerősítette vezető helyét a világbajnokságon.

A kanadai Kingstonban már csak egyetlen nap, két futam van hátra az olimpiai Laser Radial Ifjúsági Világbajnokságon, ahol a női mezőnyt magabiztosan vezeti Érdi Mária.

Kedden a hetedik futam végére az egyetlen komoly vetélytárs uruguayi Dolores Moreira két pontnyira megközelítette Márit az összetett listán, de a Tihanyi Hajós Egylet színeiben versenyző magyar lány a szerdai napon visszaverte ezt a felzárkózást.

Mári megnyerte a nyolcadik futamot - győzelmeinek száma ezzel már tízből hat - miközben Moreira a 7. helyen ért célba. A kezdeti 15 csomósról fokozatosan gyengülő szélben pedig  a következő két futamon is dominánsan vitorlázva erősítette meg helyzetét.

A kilencedik és tizedik futamon 4. és 2. helyen befutva Mári 10 pont előnnyel vezeti a világbajnoki listát. Pályafutása során eddig már két korosztályos világbajnoki címet szerzett. 2014-ben U17 korosztályban lett az olimpiai női Laser Radial osztály világbajnoka. Most már az idősebbek közt áll nyerésre. 

Mári 10 ponttal vezet Moreira előtt, miközben a harmadik helyezett lengyel Magdalena Kwasna már 29, a negyedik helyen álló olasz Francesca Bergamo 34 ponttal van lemaradva tőle.

Érdi Mária ismét világbajnok lett

Érdi Mária világbajnok lett

Vitorlázás – 2015. augusztus 20.

Ma, az olimpiai Laser Radial Ifjúsági Világbajnokság utolsó versenynapján viharos szél fújt a kanadai Kingston vízein, így a versenyrendezőség törölte a hátra lévő két futamot. Így nem változott az összetett eredmény és Érdi Mári ismét világbajnok lett.

A Laser Radial Ifjúsági világbajnokságon a női mezőnyben 22 nemzet 53 versenyzője vett részt. Érdi Mári mindvégig uralva a versenyt, tíz futamból hatot megnyerve győzött. 2014-ben U17-ben nyert az olimpiai osztály korosztályos világbajnokságán. Idén már U19-ben is ő bizonyult a világ legjobbjának.

Egyetlen kemény ellenfele akadt az uruguayi Dolores Moreira személyében, aki a hetedik futam után két pontnyira megközelítette az összetett versenyben, de a következő napon Mári egy újabb futamgyőzelemmel és két további jó helyezéssel ismét elhúzott tőle. 

A lengyel Magdalena Kwasna, az olasz Francesca Bergamo és Carolina Albano, akik idén rendre nagy ellenfelei voltak a világversenyeken, ezúttal a közelébe sem tudtak kerülni!

Ezzel Érdi Mári immár háromszoros világbajnok és egyszeres Európa-bajnok különböző korosztályokban és hajóosztályokban.

A verseny honlapján a végeredmény: http://www.cork.org/past-results/results2015/LRYW/Results.html

Fotó: SailCoachPhotography / Bogee Toth


Érdi Mári 2013 óta  összesen 9 utánpótlás korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmet szerzett:

2015.
Laser Radial U19 EB: 1.

Laser Radial U19 VB: 1.

2014
Byte VB: 3.

Byte EB: 2.
Laser Radial U17 EB: 3.
Laser Radial U17 VB: 1.
Laser Radial U19 VB: 2.

2013:
Byte VB: 1.
Byte EB: 2.

Támogatóink: