Új utánpótlás verseny kezdő gyerekeknek

BMVI Kupa: Színvonalas verseny a tradicionális üdülőfaluban

Július 8. és 10. között a Balatonmáriafürdői Vitorlás Iskola rendezésében első alkalommal kerül sor a BMVI Kupára. Laser Pico hajóosztályban indulhatnak azok a vitorlázó gyerekek, akik még nem igazolt versenyzők. Az elmúlt két évben Alsóörsön már megrendezésre került az osztály flottabajnoksága, ezzel a versennyel pedig tovább szeretnék a szervezők bővíteni a gyerekek fejlődési lehetőségeit.

A helyszín Balatonmáriafürdő, a nyugati medence tradicionális üdülőfaluja, ahol már több mint száz éve szívesen látják a vendégeket. A nyári időszakban egy városnyi embernek nyújt kikapcsolódást a település, amely hét kilométer hosszan terül el a Balaton mentén. A helyi vitorlásélet a rendszerváltást követően indult be igazán, amikor a helyi vitorlázók klubba szerveződtek és a Nyugati-övcsatornában létrehozták a Balaton egyik leghangulatosabb kikötőjét. Balatonmáriafürdő lendületes fejlődésével a helyi vitorlázóélet is igyekszik lépést tartani, ezért a kikötőt üzemeltető Túravitorlás Egyesület fejlesztésének köszönhetően 2015-től elkezdődött az utánpótlás korú vitorlázók nevelése. A BMVI létrehozásával az alapítók legfőbb célja az volt, hogy minőségi keretek között taníthassák meg a környékbeli és az itt nyaraló gyerekeket vitorlázni és a már működő nagyhajós vitorlázás mellett a kishajós versenyvitorlázást is elindítsák.

A verseny jó lehetőség lesz a táborozó gyerekek számára, hogy kipróbálják a versenyvitorlázás alapjait. A nyár végi flottabajnokságra is jó felkészülés lesz az érkező egyesületek vitorlázói számára. A Laser Pico hajóosztály működését az ilyen hajóval rendelkező egyesületek közötti együttműködés határozza meg. A helyi HVSE mellett a budapesti VGYE, a balatonberényi PVE, az alsóörsi TVSK és Körte SC vitorlázói próbálják meg megszerezni az összetett győzelmet.

Támogatóink: