Tramontana-Sennebogen kupa 2020: erős szél, gyors verseny, a New Black Jack az abszolút győztes

Szombaton 10:00 órakor erős szélben rajtolt el a 2020 évi Tramontana-Sennebogen Kupa mezőnye. Több mint 100 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak, és katamaránok is neveztek a versenyre. A szél alaposan próbára tette a vitorlázókat. Sokan nem kockáztattak és saját, valamint hajójuk biztonsága érdekében feladták a versenyt. Néhány hajónak külső segítségre is szüksége volt a biztonságos partra jutáshoz.

Az alsóörsi bóját a Roland Gäbler vezette New Black Jack vette elsőként és megtartva helyét a célvonalat is elsőként szelte át. A másik katamarán, az RSM 2 (Vándor Róbert) futott be a második helyen. Az egytestűek között az alsóörsi bóját a - Fazakas György vezette - Csimborasszó vette elsőként, a befutónál azonban már a Pannónia volt az első, Jordán Balázzsal a kormánynál. A Csimborasszó lett a második, és Pallay Tibor kormányzásával a Nemere II. végzett a harmadik helyen. A díjkiosztó - a versenykiírásnak megfelelően - a jövő évi Tramontana-Sennebogen Kupa díjkiosztójával együtt kerül megrendezésre. A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont.

A nevezés - az MVSZ ajánlásainak megfelelően – kizárólag a VIHAR rendszerében zajlott, a helyszínen csak egy-két hajó esetében kellett pontosítani a hiányzó, utolsó pillanatban megérkező sportorvosi engedélyeket. A nevezésnél a szokásos vendéglátás idén elmaradt, de a versenypólókat és a csopaki Szent Donát Borkúria borait idén sem kellett nélkülözni a résztvevőknek. 

A versenyről készült képek hamarosan elérhetőek lesznek a www.tramontana.hu oldalon.

Eredmények:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: