THE OLYMPIC REGATTA: HÁROM NAP, NÉGY FUTAM, NAGY CSATÁK!

Bár az előzetesen tervezett kilenc futamot nem sikerült megrendezni, így is remek versenyen van túl a THE Olympic regatta mezőnye. A változatos időjárás alaposan megnehezítette a versenyrendező Tihanyi Hajós Egylet dolgát, de végül három nap alatt négy futamon mérhették össze tudásukat a kishajós versenyen a 420-as, a Finn, valamint a Laser Radial és Laser 4.7 hajósztály résztvevői. A négy hajóosztályban százharminc hajó indult, a legnépesebb mezőny a Laser 4.7-ben jött össze, ahol 43 versenyző nevezett. Persze dicséretes a Finn (41), a 420-as (23), és a Laser Radial (23) hajóosztály nevezési száma is.

A 420-as hajóosztály idei THE Olympic regattáját nagyon magabiztosan nyerte a Litkey Janka, Érdi Hanna páros, hiszen a THE-YKA versenyzői valamennyi futamot megnyerték, így nem lehetett kérdéses az első helyezésük. Csapattársaik végeztek a második helyen, ugyanis a Szűcs Benedek, Batiz Ábel kettős (THE-YKE) állhatott fel a dobogó második fokára, a harmadik helyen pedig a Clara Südi, Martin Südi (GER/SGAM) páros végzett.

Szoros csatában dőlt el, és tulajdonképpen - a „nagyon jól fizető” - harmadik futam megnyerésének köszönheti győzelmét a Finn osztályban Németh Domonkos (THE-YKA), aki juniorként utasította maga mögé a mezőnyt. A masters kategóriát képviselő Lukáts Ákos (SVSC) lett a második és a grand grand masters Székely Antal (OVE) végzett a harmadik helyen. A juniorok közül még a kilencedik helyen záró Rácz Bence (THE-YKA) és a tizedik Szűcs Ábel (THE-YKE) szerepelt kiemelkedően.

Laser 4.7-ben is nagyon magabiztos győzelem született. A BYC versenyzője Nagy Bendegúz semmit sem bízott ugyanis a véletlenre, hiszen az összes futamot megnyerve diadalmaskodott a 2020-as THE Olympic regattán. Remekül szerepelt Verebély Mátyás (SVE) is, aki a négy futam során háromszor is dobogós helyen végzett és végül második lett. A dobogó harmadik fokára az MVM SE versenyzője Simonyi Levente állhatott fel.

Izgalmasan kezdés után, de végül simán nyerte a Laser Radial osztályt Kovács Attila (MVM SE), akinek a legrosszabb futamhelyezése egy harmadik hely volt. Bagonyi Bálint (THE-YKA) lett a második és Rédling Balázs (PRO SE) nyakába került a bronzérem.

Részletes eredmények: https://bit.ly/3joBZka

Támogatóink: