Teltházas ranglista díjkiosztó

November 11-én este 7 órakor megtelt a Sportok Háza konferencia terme a Magyar Vitorlás Szövetség 2014. évi  ranglista díjkiosztóján, amelyen az olimpiai és utánpótlás osztályok legjobbjait köszöntöttük.

A gyülekezés idején a nagy kivetítőn a Vitorlás TV (Ladányi János) és a Bird’s Vu (Csermendy Miklós és Pataki Györgyi) legszebb 2014-es felvételei szórakoztatták a résztvevőket.

A díjkiosztón az MVSz teljes elnöksége mellett részt vett és díjakat adott át Lehmann László a Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programjának vezetője, és Száz Tibor Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztérium osztályvezetője. A műsort Borbély Ferenc vezette.

Dr. Kollár Lajos, az MVSz elnök köszöntője után Holczhauser András főtitkár számolt be a 2014-es év eredményeiről. Nem csak versenyeredményekről esett szó, bár beszédét természetesen nemzetközi sikereink felsorolásával kezdte. A rendkívül sikeres 2013-as évet egy hasonlóan szép szezonnal folytatták a magyar versenyzők.

Berecz Zsombor az első lehetőséget megragadva a szeptemberi ISAF Világbajnokságon Santanderben olimpiai kvalifikációt szerzett. Mellette utánpótlás korosztályos versenyzőink 4 világbajnoki címet és több Európa-bajnoki érmet gyűjtöttek, és Vadnai Jonatán révén egy ifjúsági olimpiai bronzéremnek is örülhettünk. Tizedik világbajnoki aranyát szerezte a Majthényi-Domokos Repülő Hollandi kettős, és a tavaszi balatonföldvári Star Európa-bajnokságon is jutott egy bronzérem a Gereben-testvéreknek köszönhetően. A sikerek eléréséhez 2014-ben már a Magyar Vitorlás Szövetség is jelentős támogatással tudott hozzájárulni.

A sikerek mellett szó esett az MVSz pénzügyi helyzetének rendezése érdekében véghez vitt hatékony lépésekről, a szerkezeti átalakításokról, a magyar versenyélet előrelépését segítő új kezdeményezésekről, a versenysport menedzser hasznos munkájáról, a vitorlás oktatásban és edzőképzésben történt előrelépésekről, nemzetközi kapcsolataink fejlődéséről, elsősorban az ISAF-fel történt fokozódó együttműködés jövőbemutató hatásairól, vitorlás sportdiplomáciánk erősödéséről, illetve a kommunikációs tevékenység erősítésének szükségességéről.

Ezután következett a ranglisták dobogós helyezettjeinek ünnepélyes díjazása. Néhány élversenyző nem tudott eljönni a díjkiosztóra, hiszen többen közülük most is vízen vannak, külföldön készülnek az eredményes folytatásra. Helyettük a (joggal) büszke szülők vagy edzőik vették át a kupákat, érmeket.

Az ünnepség utolsó szakaszában a különdíjak kiosztására került sor dr. Dulin Jenő – Dulin díj – , ifj. Majthényi Zsombor és Lovas András – Majthényi Zsombor Vándordíj – , illetve dr. Ugron Gáspár Gábor és Rutai István – Timár Péter Emlékdíj – révén.

Emlékplakakettet kapott Berecz Zsombor kiemelkedő versenyeredményeiért és olimpiai kvalifikációjáért, Majthényi Szabolcs és Domokos András pedig tizedik világbajnoki címének eléréséért.  Érdi Mári egész éves teljesítményéért, Eb-VB helyezéseiért és világbajnoki címéért, Vadnai Jonatán egész éves versenyzéséért, amelyben töbek között két világbajnoki cím és egy ifjúsági olimpiai bronz is ékeskedik. Virág Flóra és Gecse Balázs az ISAF Ifjúsági Világbajnokságon SL18 katamaránban elért hatodik helyükért, valamint a Gereben-testvérek a balatonföldvári Star Európa-bajnokságon elért bronzérmükért.

Támogatóink: