Tájékoztatás a balatonfüredi hajózási ügyfélszolgálat működéséről

A korábbi terveknek megfelelően – a hajózási szezon végéhez közeledve – szeptember végén befejezi idei működését a hajózási hatósági feladatokat ellátó Közlekedési és Alkalmassági Vizsgaközpont Nonprofit Kft. balatonfüredi, a BYC-ben működő ügyfélszolgálati irodája (Zákonyi Ferenc u. 2.).

Májustól szeptember végéig lehetőség nyílt a hajós képesítő okmányok igénylésére, cseréjére és pótlására, valamint leadhatók voltak a belvízi szolgálati célú, belvízi hivatásos és tengerész vizsgákra való jelentkezések. Ezen felül a hajós szolgálati könyvekkel (HSZK) és tengerész szolgálati könyvekkel (TSZK) kapcsolatos ügyeket is intézhettek a Balaton északi partján. A nyári szezon öt hónapja alatt 440 ügyfél vette igénybe az iroda szolgáltatásait. A személyes visszajelzések alapján a hajósok pozitívan fogadták, hogy ügyeiket a balatoni vitorlázás „fővárosában” is intézhették.

(A kép a KAV balatonfüredi irodájának megnyitó ünnepségén készült.)

Az év hátralévő részében 6 állandó ügyfélszolgálaton, Budapesten, Mohácson, Siófokon, Szegeden, Miskolcon és Győrben érhetők el a hajós ügyintézési lehetőségek. Az egyes helyszíneken igénybe vehető szolgáltatásokról, ügytípusokról ezen az oldalon lehet tájékozódni.

A balatonfüredi ügyfélszolgálati iroda 2023-ban folytatja működését és amennyiben igény van az ügyintézésre, úgy az elintézhető ügytípusok száma is bővülhet. A Vizsgaközpont tervezi, hogy jövőre a Balatoni Évadnyitón és a Kékszalagon kitelepüléssel biztosítja a lejárt hajózási okmányok soron kívüli megújításának lehetőségét.

A 2014. január 1. előtt kiállított belvízi kedvtelési célú kishajó-vezetői képesítő okmányok az egészségi alkalmasság lejáratáig, de legkésőbb 2022. december 31-ig hatályosak. A 2016. január 1. előtt kiállított tengeri kedvtelési célú kishajó-vezetői képesítő okmányok az egészségi alkalmasság lejáratáig, de legkésőbb 2022. december 31-ig maradnak hatályosak. Ezek a papír alapú okmányok egészségügyi alkalmassági rovatai a továbbiakban nem hosszabbíthatóak meg. A lejárt okmányok ügyintézéséről korábban itt írtunk.

Borítókép: KAV

Támogatóink: