Szombaton rajtol a BYC 49er & 49er FX Flottabajnoksága

A 49er női változata a 49er FX 2016-ban, Rio-ban került fel a versenyszámok közé. A versenyeket a part közelében kitűzött pályán rendezik, naponta négyet, ritkábban akár hatot is megrendeznek a körülbelül huszonöt-harminc percig tartó futamokból. A verseny végén a futamok összesített eredménye alapján hirdetnek győztest. Magyarországon a 2000-es évek elejétől egészen 2016-ig szép mezőny versenyzett, a megfelelő utánpótlás hiányában azonban elfogyott a mezőny.

A legdinamikusabban fejlődő és leglátványosabb ifjúsági osztály, a 29er bevezetésével azonban felnőtt egy olyan generáció, mely számára az akrobatikus száguldással ötvözött taktikai küzdelem elengedhetetlen része a vitorlásversenyzésnek. A velük újjászerveződő osztály nagyon látványos növekedésnek indult, idén eddig 5 hajó érkezett az országba, továbbiak importja pedig szervezés alatt van. A 2021. évi Flottabajnokságon a 49er és a 49er FX osztályokban csapnak össze a hajóosztály rutinos veteránjai a feltörekvő ifjú titánokkal.

A két napos hétvégén (október 9-10.) a versenyrendezőség 6 futamot és 2 sprint futamot tervez. A Flottabajnokság értékes pódium ajándékokat a Tigris Reggeliző és Étterem biztosítja.

Nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő helyszíni versenyirodán lesz lehetőség 2021. október 9-én 7:30-8:30 között.

Az online hirdetőtábla regatta hivatalos oldalán található.

Folyamatosan frissülő információk a Facebook eseményben.

Támogatóink: