Sportos szélre számíthat az Őszi Pünkösdi 150 résztvevője

„Folyamatosan egyeztettünk az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával. A jelenlegi adatok szerint nagy valószínűséggel sportos, de vitorlázható szél lesz, ezért arra kérjük a résztvevőket, hogy felelősen, a biztonság legfontosabb alapelveit betartva vitorlázzanak” – mondta Náray Vilmos, a szervező TVSK elnöke.

 

A szervezők és a rendezők egy közös emlékeztetőt is kiadtak, amely itt található, és amelyben a legfontosabb biztonsági rendszabályokat veszik sorra.

 

A verseny első futama szombaton rajtol Balatonföldvár előtt. A résztvevőknek egy badacsonyi átfutó kapun áthaladva kell elérniük a keszthelyi célba. A szélerő a jelenlegi prognózisok szerint a reggeli 25 csomóról délelőtt folyamatosan és nyugati irányba haladva is gyengül majd.

 

A szervezők azt is kérik, hogy az Őszi Pünkösdi Regattán induló hajók fokozottan ügyeljenek majd a szintén szombaton zajló szólóverseny résztvevőire, akik Csopakról indulva ugyancsak Keszthely felé haladnak majd. „Kérjük a mezőnyt, hogy számoljon azzal: az egykezes regatta hajói jó eséllyel lassabban tudnak csak kikerülő manővereket végrehajtani, ezért ügyeljünk rájuk” – kérte Náray Vilmos.

 

A Földvár-Keszthely futam győztese a Mitsubishi Nagydíjat nyerheti el, míg a leggyorsabb egytestű a Helly Hansen díját kapja. A vasárnapi futam Keszthelyen rajtol, a cél Ábrahámhegy, a győztes a Mitsubishi Nagydíját, a legjobb hagyományos egytestű pedig a Limitless Accessoires különdíját veheti majd át. A hagyományos egytestűek összesített versenyének győztese a TVSK Kupát kapja majd.

 

Keszthelyen a szervezők vacsorával várják a vitorlázókat, amelyet kis csoportokban, a járványügyi helyzet előírásait betartva a Keszthelyi Yacht Kikötőben lesz fogyasztható. A keszthelyi kikötési rendről pedig a www.punkosdiregatta.eu oldalon megjelenő közleményben tájékoztatnak majd.


Csatolt képek:

Lead Szöveg: Szombaton Balatonföldvár elől rajtol az idén őszre halasztott Pünkösdi Regatta a Mitsubishi nagydíjáért. A Túravitorlás Sportklub hagyományos versenyén a mintegy 150 induló sportos szélre számíthat.

Támogatóink: