Somlói pezsgővel ünnepelhetnek a Kékszalag legjobbjai

A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj dobogósait idén is a somlói Kreinbacher Birtok pezsgői várták a célban, a leggyorsabb csapatok pedig pezsgő- és borcsomaggal ünnepelhetik a győzelmet a szombati díjátadón.

A színvonalas versenyhez méltó tradicionális ital közel az északi parthoz, Somlón készül, a tókerülő verseny bajnokai így helyben készített, furmint alapú pezsgővel ünnepelhetnek. A Kreinbacher Birtoknál osztoznak a vitorlázók kalandvágyában is, így Somlón elsőként vágtak pezsgőkészítésbe és már a kezdetektől a legjobb eredmény volt a cél. Ezért is dolgoznak a Méthode Traditonnelle módszerrel és a palackokat legalább 18-22 hónapig érlelik. Bár még két év sem telt el pezsgőik bemutatása óta, már első nemzetközi visszajelzéseikre is büszkék lehetnek. Idén a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon először született hazai aranyérem és a Birtoknak sikerült egyből dupláznia – Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum tételüket is arannyal díjazta a szakértő zsűri.

Somló, mint a Balatoni Borrégió része úticélként is egyedülálló. A Kreinbachernél hetente többször indítanak birtoklátogatást, ahol a nagy somlói borok hagyományait és a tradicionális pezsgőkészítés lépéseit is bemutatják, a programot pedig borkóstoló zárja. A somlói szőlőfajták és pezsgőik a modern épületekre és a hegyre nyíló kilátás biztosító borbárjukban is kóstolhatók, a bisztró pedig friss, szezonális alapanyagokból készült ételeket kínál melléjük. A hosszabb időre érkezők kényelmes design szobáikban pihenhetnek és másnap pezsgős villásreggelivel indíthatják a napot – mindezt a szőlőhegy lábánál, közel a természethez.

http://www.kreinbacher.hu/ és www.kreinbacher.accenthotels.hu

 

Támogatóink: