Sajtótájékoztatón mutatkozott be a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj

Elegáns környezetben, a Várkert Bazár kiállítótermében mutatkozott be szerdán a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj. A sajtótájékoztatón Kollár Lajos az MVSz elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Holczhauser András főtitkár ismertette a verseny részleteit. A névadó szponzor részéről Harmati László vezérigazgató-helyettes és Kállay András, az az Erste Prémium, World és Private Banking Igazgatóság vezetője vallott arról, hogy miért támogatják a legnagyobb európai tókerülő versenyt.

Meglepetésként prezentáltuk a Kékszalag új arculatát is, amelyet Páncsity Lídia, a KREA Kortárs Művészeti Iskola harmadéves tervezőgrafikus hallgatója készített. A sajtótájékoztató záróakkordjaként talk-show következett két esélyessel: Király Zsolt, a Raffica Sailing Team és Kaiser Kristóf az Extreme 40 Sailing Team kormányosa beszélt esélyeikről, felkészülésükről. A sajtótájékoztató nagy érdeklődés mellett zajlott, közel hatvan fő töltötte meg a termet.

Mint Holczhauser András elmondta, idén július 14-én, a hagyományoknak megfelelően 9 órakor dördül el az az ágyú a balatonfüredi mólón, amely a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtját jelzi. A legismertebb magyar vitorlásverseny egyúttal Európa leghosszabb és legnépesebb regattája is: a szervezők körülbelül hatszáz résztvevő hajóra, mintegy háromezer vitorlázóra számítanak, akik között az elmúlt évekhez képest a külföldiek száma jelentősen nőhet. 

Tavaly a Magyar Vitorlás Szövetség megállapodást kötött Európa két másik nagy tókerülő versenye, a Genfi-tavi Bol d’Or Mirabaud és a Garda-tavon zajló Centomiglia szervezőivel arról, hogy kölcsönösen segítik egymás vitorlázóinak eljutását ezekre a versenyekre. „Ezért a 48. Kékszalag Erste World Nagydíjon hajókat bocsátunk külföldi versenyeket promotáló csapatok rendelkezésére, és a ’Team Kékszalag’  is indul mindkét külföldi versenyen. Ezen felül folyamatosan kommunikáljuk a legfontosabb információkat a balatoni versenyről. Ennek eredményeképpen a tavalyi 12 külföldi nevezettel szemben idén 25 határon túlról érkezett csapatra számítok” – hangsúlyozta az MVSz főtitkára.

A sajtótájékoztatóról készült összefoglaló film itt megtekinthető.


Csatolt fájlok:

Támogatóink: