Rooster-Monautix Országos Bajnokság és 29er GP: szélmentes vasárnap!

Bár a vasárnapi zárónapon nem sikerült futamot, futamokat rendezni, a 420-as osztálynak így is hat, míg a többi osztálynak öt érvényes futammal zárult a Rooster-Monautix Laser és 420 Nyílt Országos Bajnokság, valamint 29er Grand Prix. Vasárnap sajnos nem alakult ki ugyanis olyan szél a Balatonfüredi térségben, amely alkalmas lett volna korrekt, jó futamok lebonyolítására. Ennek ellenére a bajnokság érvényes, még a legrosszabb futamot is kiejthették a versenyzők.

A 420-as osztály bajnoka a Litkey Janka, Érdi Hanna (THE-YKA, U19, női) egység lett, méghozzá teljesen megérdemelten. A Szűcs Benedek, Batiz Ábel (THE-YKA, U17)  kettős végzett a második helyen, míg a szintén THE-YKA színekben vitorlázó Benyó Máté, Horváth Ákos (U19) páros vehette át a bronzérmet. A női egységek közül a Fináczy Panna, Pertl Liza (Kereked, U17) páros nyakába került az ezüstérem és a Kilián Zea, Pálinkás Róza (THE-YKA, U19) páros zárt harmadikként.

Laser hajóosztályban Vadnai Jonatán (BYC) lett az első, testvére Vadnai Benjamin (BYC), és ahogy a 420-as osztályban a THA-YKA egyesület tarolt, úgy a Laser osztályban a BYC-nél maradt az összes érem, ugyanis a harmadik helyen Zink Leon Miklós (U21) zárt, aki szintén a rendező egyesület versenyzője. Az U21-es korosztályban Váradi Miklós (BYC) és Svastits Attila (KYC) volt még a sorrend Zink Leon Miklós mögött.

A Laser Radial mezőny győztese a görög Basileia Carahaliou lett, Sellei Bence (BYC, U19) és Kovács Attila (MVM SE, U19) előtt. A női versenyben a görög győztes mögött a francia Marie Barrue lett a második és Kis-Kapin Karina (BYC) végzett a harmadik helyen, de természetesen ez azt jelenti, hogy ő lett a legjobb magyar női versenyző az osztályban. A mieink közül Róka Bianka (Azúr SE) és Weinber Zsófia (BYC) végzett a második és harmadik helyen a női versenyben.

A Laser 4.7 hajóosztályban a BYC versenyzője, Nagy Bendegúz (U18) lett a magyar bajnok, csapattársai Sigmond Soma (U16) és Szokody Olivér (U18) előtt. A lányok versenyét ebben az osztályban Vida Róza (BYC) nyerte Molnár Emese (MVM SE) és Vasaji anna (THE-YKA) előtt.

A 29er Grand Prix-t a felnőtt korosztályhoz tartozó Jeney Máté, De Jonghe Artúr (SVE) kettős nyerte, Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga (KEREKED) előtt, akik második helyükkel a női verseny győztesei lettek. A Balázs Zétény, Csák Máté (KEREKED) egység állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A női versenyben Badar Borbála és Stolk Flóra (KEREKED) lett a második és a Korbuly Sarolta, Zámbó Lili (BYC) páros zárt harmadikként.

A Rooster-Monautix Laser és 420 Nyílt Országos Bajnokságon, valamint 29er Grand Prix versenyen öt hajóosztályban több mint százhúsz fiatal küzdött csütörtöktől vasárnapig a dobogós helyezésekért.

Részletes eredmények:  https://bit.ly/3iBM5gV

Támogatóink: