Pontelőnnyel a döntő futamokra

Kielben a Laser Standard U 21 világbajnokságon ma három futammal lezárták a selejtezőket, és holnap már az utolsó négy, a döntő futamok kezdődnek, ahol az Arany csoportban először vitorlázik majd egymás ellen a két éllovas, Vadnai Jonatán és Joel Rodriguez.

A mai három futamon Joni  a maga csoportjában 3., 1., 2. helyeket hozott össze, míg Rodriguez a másik csoportban egy 11. hellyel kiesőt gyártott majd nyert két futamot. Vadnainak így (kiesővel) 15, a spanyol srácnak 16 pontja van. A harmadik helyezett német Nik Aaron William 32  ponttal kezdi az Arany csoportos futamokat.

Vadnai Jonatán:
A mai futamokról: "Ma 14-18 csomós pöffös, shifty-s szél fújt. Időnként sötét esőfelhők jöttek és eltekerték a szelet, ezért azokra nagyon kellett figyelni."

Rodriguezről: "Ő is válogatózott a Riói Olimpiára, de az ellenfele győzött. Sokszor vitorláztam ellene, jól ismerem. Remélem le tudom győzni."

Felkészülésről, edzőről: "Az útra Mama kísért el, az edzőm pedig Milan Vujasinovic, aki minimális különbséggel maradt le az olimpiai részvételről Finnben Kljakovic-Gaspic-csal szemben. Ő az írek edzője, de velem is foglalkozik. Nagyon jó tanácsokat ad. A világbajnokság előtt az íreknél voltam edzőtáborban. Jóban vagyunk, meghívtak. "

Összetett eredmény ITT található.


Csatolt képek:

Támogatóink: