Pénteken indul a 9er család balatonfüredi GP-je

Külföldi mintára, mint a szomszédos országokban, illetve a messzi Ausztráliában, itthon is létrejött a 9er közösség. Összefogva ezzel ezt a három hajóosztályt, nagyon jól lehet őket több szempontból együtt kezelni. A 29ereseknek elsősorban azért kiváló lehetőség, mert láthatják maguk előtt a jövőképet, és hogy mi lehet számukra a következő szint. Így nem hagyják abba a versenyzést, amikor kinövik a 29ert.

Itthon egyelőre épülő szinten van ez a közösség, mert a 49er pár éve eltűnt Magyarországról. A mostani 29eresekből lesz néhány év múlva megfelelő 49er és 49erFX mezőny.

A regatta nevezési ajándékait a Balatonfüredi Yacht Club biztosítja a résztvevők számára, az értékes pódium ajándékokkal pedig a Quantum Sailis Hungary Kft., a LakePro Rigging és a Tigris Reggeliző és Étterem támogatja versenyünket. További támogatónk a Magyar Vitorlás Szövetség.

A háromnapos (július 9-11.) verseny alatt összesen 11 futamot tervez a versenyrendezőség.

Bár az előnevezés már lejárt, eddig összesen 10 egység nevezett a versenyre. Helyszíni nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő helyszíni versenyirodán lesz lehetőség 2021. július 8-án 18:00-20:00 között.

Az online hirdetőtábla regatta hivatalos oldalán található.

Folyamatosan frissülő információk a Facebook eseményben.

Támogatóink: