OSZTÁLYBESZÁMOLÓK 2020: REGINA OSZTÁLY

Bár kis késéssel indult a 2020-as vitorlás szezon mégis szerencsésnek tarthatjuk magunkat, hiszen a koronavírus világjárvány ellenére volt lehetőség vitorlázni, lehetett versenyeket rendezni, tulajdonképpen gördülékenyen zajlott le ez a rendkívül speciális esztendő. Az év végén – a nemzetközi versenyek, edzőtáborok mellett - már kevesebb olyan esemény van, amely kimozdíthat minket a szürke mindennapokból, de szerencsére vannak olyan osztálykapitányok a sportágunkban, akik örömmel foglalták össze, hogy mi is történt hajóosztályukban 2020-ban. Sorozatunk folytatásában a Regina osztály beszámolóját ajánljuk nektek. Az összefoglalóért köszönet Hunyadi Lászlónak és Kola Dánielnek.

"Reginare necesse est"

Amikor több mint 25 éve spontán megalakult a Regina osztály, pusztán a versenyzés, a víz és a csapattársak szeretete miatt, még az alapító Atyák sem gondolták, hogy 2020 egyik augusztusi péntek estéjén, több mint 20 aktívan versenyző egység fogja megünnepelni Őket és az Osztály jubileumát.

Mert "Reginásnak lenni jó!" -hirdették az Alsóörsi TVSK klubháza előtt. Majd, másnap a " Hegyi Dénes Emléktúra" alkalmával a badacsonyi célba ért 16 (!) hajón induló, immár több hajón három generációssá bővült családi csapatok érezték át igazán az életérzést. A Regina egy szép lassan klasszikussá váló, ízig-vérig balatoni túra-versenyvitorlás.

Ez egy nagy Család.

Ez a szellem hatotta át az egész 2020-as esztendőt, átsegítve bennünket a nehézségeken. A Regina Regatta túrafutamán, a 25 csomós viharos szélben 12 hajó technikát nem kímélve, csapattársaikat vízből mentve élte túl a versenyt, hogy aztán másnap már 15 egység várja a parton a szűnni nem akaró 30-40 csomós pöfföket.

A felpörgetett szezonban 7-12 Regina mindig ott volt a rajtvonalakon.

Az Országos Bajnokságon pedig ismét többen is megjelentek Magyarország top vitorlázói közül, tovább növelve az Osztály népszerűségét, színvonalát, hogy megbirkózzanak a bajnoki címért. Volt is pezsgés a rajtvonalon!

Továbbra is nagy szeretettel várjuk Őket, csakúgy, mint a lelkes másod-harmad generációs régi-új Reginásokat akik már a jövő gerincét alkotják. Nekik is köszönhető, akik időt, energiát nem kímélve tunningolják a hajóikat, hogy (tőkesúlycsere, kormánycsere, árboccsere stb.) ma már több mint 14 közel teljesen egyforma" One Design" Regina van csatasorban. Az ősz beköszöntével sem csökkent a versenyzési kedv, a rohanós Őszi Pünkösdi Regattán hat, a Lellei négykezesen pedig hét egység képviseltette magát. Szép számmal voltunk még a Köd és Dér kupákon is, ahol két csapattársunk már-már hagyományos hajó körbe úszással búcsúztatta a szezont.

Az idei év győztes hajói:
-Avanti
-Lator
-Amitié
-Nymeria.

A balatoni nehézségek a mi osztályunkat sem kímélik, bár szerencsénkre Osztályunkat , a TVSK és az MVSZ is támogatja. Idén egy új hajó érkezett a ködös Albionból a magyar tengerre, de a hazai gyártás újraindítása is terveink között van.

Minden családi és profi egységnek is nagyon nagy köszönet a versenyeken és a rendezvényeken való részvételért.

A 2021-es szezonban is az összetartást és egymás segítését tartjuk a legfontosabbnak, versenyprogramban is tervezünk újításokat, illetve közös edzéseket, összeméréseket-a még kevésbé tapasztalt csapattársainkkal.

Jó szelet!

Támogatóink: