NOVOFER KUPA 4kezes verseny

a KEREKED Vitorlás Klub rendezésében

Augusztus 15.-én huszadik alkalommal került megrendezésére az egyik legnagyobb taktikai érzéket és meteorológiai jóstehetséget is követelő, ugyanakkor a technikai tudást is próbára tevő nagyhajós verseny, amelynek specialitása, hogy csupán két személy tartózkodhat a hajón.

A hagyományos kétszemélyes – vagy közismert nevén: 4kezes – verseny első formális rendezvényéről először 1996-ban tudósított a szaksajtó. A hamar népszerűvé váló verseny rendezését 1998-ban vállalta fel a KERED Vitorlás Klub jogelődje a „Külker”.

Azóta Csopakon évről évre megrendezésre kerülő versenyben a YS számok alapján 10 csoportba sorolt hajók az alap távot – amely kedvező szél esetén 40 km, gyenge szélben 20 km – együtt teszik meg, ám a csoportjuk szerinti számosságú (1-10) úgynevezett „kiegyenlítő szakaszt” is kell teljesíteniük három előre kijelölt helyszínen. A három helyszín szakaszai egymással közel 120 fokot zárnak be.

Idén gyenge szélben 56 hajó állt rajthoz. A dél körül tovább gyengülő szélben végül 50 egység teljesítette a versenytávot szabályosan.

Az abszolút első helyet a KEREKED Vitorlás Klub tagjai, dr. Hajdú Balázs és Hajdú Gergely szerezték meg „Narval” nevű CODE-8 típusú hajójukkal. A verseny névadó szponzora, a NOVOFER Távközlési Innovációs Zrt, valamint az ismert hajózási rádiókat is gyártó japán ICOM cég hazai képviselete jóvoltából a vándordíj, a kupa és érem díjazás mellett egy-egy vízálló hajózási VHF rádiót is kaptak a győztesek.

A képek a rajt után, a verseny egy-egy izgalmas pillanatában és az eredményhirdetésen   készültek. A képek letölthetőek a
https://onedrive.live.com/redir?resid=BC520EF632045B9F%21387&authkey=%21AAvenCrI9qiowOM&ithint=folder%2cjpghivatkozással.

Támogatóink: