NAU 370 RUN ORSZÁGOS BAJNOKSÁG: A REVOLUTION ÁLL AZ ELSŐ HELYEN

Parti halasztással kezdődött a NAU 370 RUN Országos Bajnokság második napja. A csapatok türelmesen várakoztak és beszélgetéssel múlatták az időt és kora délután meg is érkezett a várva várt szél, így ismét vízre szállt a mezőny.

A verseny vezetőjének tájékoztatása szerint 6-8 csomó körüli szél érkezett, de mire kiértek a hajók a versenyterületre, picit még erősödött is. Voltak benne nagy kilengések az irány és az erő szempontjából is, de annak nem volt akadálya, hogy futamot lehessen rendezni. Az első naphoz hasonlóan rendkívül trükkös volt a pálya. Azok jártak jól, akik a frissülésekre időben odaértek, időben reagáltak, de ami a lényeg, sikerült három futamot lebonyolítani.

Mindez azt jelenti, hogy a NAU 370 OB-n két nap után hat futamon van túl a mezőny és mivel van esély arra, hogy pénteken is lehet érvényes futamot, futamokat lebonyolítani, így megrendezhetőnek tűnik az előzetesen tervezett tíz futam.

A versenyben jelenleg a rendkívül kiegyensúlyozottan vitorlázó és a hat futamból négyet megnyerő, címvédő Revolution (Molnár György/VSC) vezet, de a második helyezett Kacor Király (Hrutka Gábor/VVEB) csupán egy ponttal van lemaradva, így komoly csata várható még a bajnoki címért a két hajó között a folytatásban is. A harmadik helyről a Sleepwalker (Temesfői Zénó/Compass) vághat neki a bajnokság harmadik napjának.

A versenyről folyamatos az élő közvetítés a NAU 370 RUN osztály Facebook oldalán, így az érdeklődők semmiről sem maradnak le, hiszen megtekinthetik a kamerákkal, drónnal és kommentálással „fűszerezett” futamokat.

A második nap utáni eredmények a csatolmányban.

Fotó: Mag Andrea


Csatolt fájlok:

Támogatóink: