MVM Magyar Laser Flottabajnokság és Ranglista Verseny 2017

A Laser hajóosztályok Flottabajnokságán és egyben idei második ranglista versenyén Laser 4.7-ben 34, Laser Radialban 21 és Laser Standardben 4 induló állt rajthoz. A nemzetközi versenyre cseh és szlovák versenyzők is érkeztek.

Az első versenynap nehéz kihívás elé állította a versenyrendezőséget, mivel az érkező meleg fronttal kevés szelet ígértek az előrejelzések. Ennek ellenére maximálisan sikerült kihasználni a természet adta lehetőséget és késő délután két futam került lebonyolításra 5 csomó körüli délies szélben mindhárom hajóosztály részére.
A verseny második napján 8 csomó körüli átlagszélben rajtoltak a mezőnyök az első futamban, aztán a második futam rajtjára már a 15 csomót is elérte a szélerő, végül a harmadik futam végére fokozatosan leállt. A Laser Standard részére négy, a Laser Radial és a Laser 4.7 osztályoknak három futamot sikerült teljesíteni.
Az esemény zárónapján 5-8 csomós szélben ment le az első futam, de a második futam befejezéséhez már csak a Laser Standard részére maradt elegendő szél, a Laser Radial mezőny futamát a negyedik pályaszakasz végén kellett rövidíteni, míg a Laser 4.7 második futama érvénytelenítésre került.

Így a Laser Standard osztálynak sikerült teljesíteni mind a 8 tervezett futamot, a Laser Radial és a Laser 4.7 hajóosztályoknak pedig 6 futamból került kihirdetésre a végeredmény, ami az időjárási feltételeket figyelembe véve nagyon jó eredmény.

A legnépesebb Laser 4.7 hajóosztály versenyében az MVM SE versenyzője, Rác Karina végzett a mezőny élén, amivel egyben a Női kategória győztese is ő lett. Vida Péter (YKA) holtversenyben az első helyezettel szerezte meg az ezüst érmet, a dobogó harmadik fokára pedig Majthényi Zsombi állhatott fel. Az U16-os korosztályban Kovács Attila, az MVM SE versenyzője aratott győzelmet.

Laser Radial hajóosztályban Veisse Zoltán, a Balatoni YC versenyzője végzett a dobogó legfelső fokán, a szlovák Patrik Melis előtt. A bronz érmet pedig Argay Balázs, az SVE versenyzője szerezte meg, aki ezzel az U17 korosztály győztese is lett. A lányok versenyét Bakó Csenge, az MVM SE versenyzője nyerte meg.

A Laser Standard mezőny versenyét Edelényi-Szabó Viktor a BYC versenyzője nyerte, a második helyen Péteri Gábor (ARSC) végzett, a bronz érmet pedig Pandur Péter (FVSZ) szerezte meg.

Fotók láthatók ITT

 

 


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: