Megsüvegeltük őket!

Majthényi Szabolcs és Domokos András köszöntése a Sportok Házában.

Már tizenegy, sőt huszonkét okot adtak rá, hogy kiemelten megünnepeljük őket, de csak most került rá sor. A Sportok Házában ünnepeltük meg az Ausztráliából a tizenegyedik világbajnoki címük megszerzése után hazaérkező Majthényi Szabolcsot és Domokos Andrást.

A világbajnokság utolsó futama óta ugyan eltelt már egy bő hét, és a rendezvényt is csak három nappal előtte hirdettük meg, mégis szép számmal érkeztek vitorlázók és a sajtó munkatársai a tegnap, vagyis január 15-én délután 4 órakor kezdődő köszöntőre. Száznál valamivel többen gyűltünk össze a Sportok Háza nagytermében. 

A köszöntő időpontja világbajnokaink lehetőségeihez igazodott. Olcsi reggel érkezett haza Ausztráliából, így adott volt a nap, míg Domi pilótaként még hajnali felszállással letolt két oda-vissza olasz utat, így a délután 4 órai kezdésre éppen odaérhetett. 

Mivel az ünneplést ekképp hozzájuk igazodva a lehető legkorábbi időpontra tettük, a köszöntésen - legnagyobb bánatukra - nem tudott részt venni a Budapesttől éppen távol tárgyaló MVSz elnöke Dr. Kollár Lajos és a szövetség főtitkára Holczhauser András. De azért a jelenlegi elnökségben bőven akadt olyan, aki méltón köszönhette őket: Litkey Farkas világbajnok és tizenegyszeres Kékszalag győztes.

Domokos András és Majthényi Szabolcs az elmúlt húsz évben összesen 22 világ- vagy Európa-bajnoki érmet gyűjtöttek, és ebből csak egyetlen 1 a bronz, 6 az ezüst (5 vb, 1 Eb) és egy hete már 15 az arany. Vagyis személyükben 11-szeres világ- és 4-szeres Európa-bajnokokat köszöntöttünk!

A versenyzőket fő szponzorukat képviselve méltatta Bálint Attila a Raiffeisen Bank ingatlanforgalmi üzletág vezetője és - az ausztráliai világbajnokságon versenyzőként is részt vett - Gáborjáni-Szabó Gábor, a Spartacus Vitorlás Egylet elnöke. 

Az ünnepségen a háttérben kisfilmet vetítve idéztük fel a Repülő Hollandi osztály, a legsikeresebb magyar hajóosztály történetét és nagyjait. 

Ezután Borbély Ferenc beszélgetett az ünnepeltekkel így kerekedett egy hangulatos élménybeszámoló a világbajnokságokról, emberekről, versenyhelyszínekről és hajókról, amelybe kérdéseivel aktívan bekapcsolódott a közönség és a sajtó munkatársai egyaránt.

A himnusz eléneklése után a résztvevők vastapssal éltették Majthényi Szabolcsot és Domokos Andrást, akik az elismerés megköszönéseként folytatást ígértek.

Támogatóink: