Magabiztos győzelmek és izgalmas csaták a One Design Trophy balatonkenesei állomásán!

Két pályán, összesen 43 egység indult a One Design Trophy balatonkenesei állomásán, ahol nyolc hajóosztályban (Asso99, 8mOD, Melges24, Nautic330, E770, J24, S22, SR) mérték össze tudásukat a résztvevők.

Az első versenynapon, mindkét pályán mind a négy tervezett futamot meg tudták tartani, az első hármat friss, 9-14 csomós szélben, de azért maradtak izgalmak a második napra is.

A 8mOD osztályban végül a Krackerjack (Kassai András) lett az első, a Nekem 8 (Czetl Gábor) és a Weight (Gyenes Ákos) előtt. Asso99 hajóosztályban is nagyon magabiztosan nyert az első helyezett. Négy futamgyőzelemmel és két második hellyel diadalmaskodott a Fiji, Földházi Krisztina kormányzásával. Az utolsó két futamot megnyerő Infla Deus (Detre Szabolcs) végzett a második helyen és az Equilor (Huber Péter) lett a harmadik. Elliott 770 osztályban a Bébee (Bíró Márk) nyert, a Nomád (Kovács Ákos) és a Part-y (Koncz Dániel) előtt.

Nem férhetett kétség a Jinge győzelméhez a J24 hajóosztályban, ugyanis Scholtz Imre és csapata mind a hat futamot megnyerte. A J’Korszak-Laurel (Farkas Tamás) végzett az ezüstérmes és a Django (Hercsel Erik) a bronzérmes pozícióban. Melges 24-ben a Seven-Five-Nine (Csoltó Ákos) győzött a Hód (Bujáky Attila) és a TechnoTrade (Schwarz Ferenc) előtt.

Magabiztos győzelmet aratott a Nautic 330 osztály első helyezettje a Don Rosé is. Molnár Barnáék a hat futamból négyet megnyerve diadalmaskodtak Balatonkenesén.  A Gyöngy (Erhardt Péter) lett a második és a Menta (Varsányi Gábor) zárt harmadikként. A Kismedve (Deák Zsolt) nyerte a Scholtz 22 osztály versenyét, megelőzve a Tombolót (Major Zoltán) és az Aquarellt (Goóts János). Izgalmas versenyt vívott a benevezett négy Sudár Regatta. Az osztály győztese ezúttal az Öreg (Békés Miklós) lett, a Gé. (Pál Gaszton), valamint a Száz*szép (Szörényi Gábor) előtt.

Támogatóink: