Laseres sikerek a Szlovén és Horvát bajnokságokon

Két hazai ezüstérem és egy arany a horvát és szlovén bajnokságokon

Egy időben zajlott a szlovének és horvátok nemzeti bajnoksága az október 15-17. közötti hosszú hétvégén. Az egyikre Portorozban, a másikra Rovinjban került sor, s mindkettőn született hazai siker Héjj Viktória és Vadnai Benjamin jóvoltából.

 

 

A szlovének Portorozban tartották olimpiai osztályok számára a nemzeti bajnokságukat, melyen női laser radiálban Héjj Viktória képviselte igen sikeresen hazánkat. A JK Pirat rendezte versenyen 11 hölgy versenyző állt rajthoz laser radiálban, s mérkőzött meg egymással hat futam során erős, olykor viharos erejű bora elnevezésű szélben, melynek ereje vasárnapra már annyira megerősödött, hogy a rendezőség nem engedte vízre szállni a versenyzőket, így a két nap alatt teljesített futamok alapján hirdettek végeredményt. Héjj Viki kitűnő versenyzéssel az összesített lista második helyezését szerezte meg, mely az U19 kategória győzelmét jelentette számára, így egyszerre két kupát is begyűjthetett.

 

 

Mindeközben Vadnai Benji a Horvát Bajnokságon szállt vízre Rovinjban és mérkőzött meg laser 4.7-ben 60 ellenfelével a három napos viadalon, melyen négy futamot sikerült lebonyolítani változó szélviszonyok között. A verseny elején fújó enyhébb, 2-3 beaufort erősségű termik szél kedvezett Benjinek és egy futamgyőzelemmel és egy harmadik hellyel kezdett a regattán, majd szombaton egy 8. helyezést szerzett, amit vasárnap a megérkező viharos boraban egy 9. hellyel toldott meg, s végzett az összesített lista második helyén a horvát Plenkovic Bartul mögött, aki korábban a harmadik helyezést szerezte meg az osztály Európa-bajnokságán.

  Eredmények

Gratulálunk!

 

Eszes Bernadett

MVSZ- OÉB/UB

 

 

 

 

 

 

Támogatóink: