Elkezdődött a Laser Standard U21 EB

Első nap káoszban, a második a tavaly látott stílusú párviadalban - ez lehetne a franciaországi Douarnenez-ben zajló Laser Standard U21 Európa-bajnokság első két napjának egymondatos összefoglalója Vadnai Jonatán futamait jellemezve. A tavalyi Európa-bajnokságon ezüstérmes és U19-ben első helyezett Joni, szerdán gyengébben kezdett, de csütörtökön már tavalyi nagy riválisával a spanyol Joel Rodriguezzel vetélkedett az élen. 2016-ban az EB-n Rodriguez győzött Vadnai előtt, a világbajnokságon viszont Jonié volt a dobogó teteje. Természetesen van ellenfelük bőven.

22 nemzet 71 junior laserese verseng a fiúknál. A lányoknál mindössze 17 induló van. A magyarázat egyszerű: a verseny végén egy nap alatt kéne átrohanni Nieuwpoortba, Belgiumba a világbajnokságra! Ügyesen összeállított nemzetközi versenynaptár. Értelemszerűen a VB-re készülő Érdi Mári sincs ott köztük.

A verseny honlapja tartalmatlan, és a közösségi oldalakon sem tobzódnak a hírek. Az első két napról Vadnai Péter küldött pársoros hírt és néhány fotót.

"A tegnapi versenynap kicsit kaotikus volt, a pályát partközelbe rakták, part felől fújó, csapkolódó 5-8 csomós szélbe. A futamok ráadásul rövidek voltak, nehezen lehetett javítani. Jonatánt az első futamban megfütyülték, de negyediknek befutott, a másodikban a rossz oldalról csak 9-nek tudott feljönni.
A mai nap tökéletes vitorlázó idő volt,12-15 csomós nyugati szél, 2m-es óceáni swell-ekkel.  Jonatán a harmadik futamban jól indított,végig vezetve a futamot megnyerte, a negyedikben a második helyen futott be spanyol riválisa Joel Rodrigez mögött. Összetettben az ötödik 2 pontra lemaradva az elsőtől."
Részletes eredmények: http://www.sailinfo.fr/leu21c2017/


Csatolt képek:

Támogatóink: