Vadnai Benjamin és Veisse Zoltán is győzött a Laser Európa Kupa versenyen

Szeptember 9-11-én két jelentős utánpótlás regattát is rendezett a Balatonfüredi Yacht Club. Az időjárás mostohán bánt a résztvevőkkel. A szélsőségesen gyenge szeles körülmények nagyon megnehezítették a rendezők és a versenyzők dolgát.

A balatonfüredi Rooster Laser Európa Kupa versenyen, Laser Standard hajóosztályban a riói olimpiát megjárt Vadnai Benjamin nyerte a gyengeszeles, kétfutamos versenyyt. A  magyar vitorlázó mögött a bahreini Abdulla Janahi szerezte meg az ezüstérmet, míg a cseh Halouzka Jakub lett a bronzérmes. Vadnai Jonatán ugyanebben a mezőnyben az U19-esek között bizonyult a legjobbnak.

A szélcsendes hétvégén a Laser Radiál és a Laser 4.7 osztályban három nap alatt egyetlen futamot sikerült megrendezni!

A Laser Radial hajóosztályban az augusztusi kieli világbajnokságon hetedik helyet elért Veisse Zoltán lett aranyérmes, másodikként a svájci Arthur Baudet zárt, Tenke Áronnak pedig a bronzérem jutott. A lányok versenyében Haidekker Zita szerezte meg az első helyet. Ugyanitt az U19-esek között legjobb Róka Bianka ezüstérmesként zárt, míg Pandur Petráé lett a bronz. Ebben a mezőnyben indult a riói olimpikon, Érdi Mária is, ám őt a 42. szabály megsértésére hivatkozva kizárta a versenybíróság.

Dobogós helyezésekkel büszkélkedhetnek a magyarok a Laser 4.7-es hajóosztályban (U18-as korosztály) is. A fiúknál Vida Péter 2., Bednár András Balázs 3., a lányoknál Rác Karina 2., Kis-Kapin Karina 3. lett.

Az Európa Kupa versennyel párhuzamosan másik pályán került sor a nagyszabású Quantum Sails BYC Kupa utánpótlás ranglista versenyre 420 és Optimist hajóosztályokban. 15 darab 420-as és 106 Optimist versenyzett, de náluk is csak három, illetve két futamot sikerült teljesíteni.

420-ban a Wolf - Csébfalvi kettős győzött a legjobb női csapatot Formanek Lizát és Kalmár Lucát megelőzve. Optimistben Jeney Máté bizonyult a legjobbnak, míg a serdülők között az abszolút második Verebély Mátyásé lett az aranyérem. 

Eredménylisták letölthetők a mellékletből.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: