Laser Európa-bajnokág: két futam, sárga lap és vegyes eredmények csütörtökön!

A selejtező futamokkal megkezdődött a Laser Európa-bajnokság. Csütörtökön sikerült megrendezni a tervezett két futamot és Érdi Mária egy 15. és egy 8. helyezést ért el, így a jelenlegi állás szerint a huszadik pozícióból várja a folytatást.

Elégedett vagyok azzal, ahogy vitorláztam. Sajnos az első futamban kaptam egy sárga lapot egy nagyon szerencsétlen pillanatban, ami nagyon rosszkor jött, mert emiatt legalább tíz helyet veszítettem. Ez persze frusztrál, de túl kell lépni rajta és előre kell tekinteni. Folytatódnak a selejtező futamok és remélem sikerül jól szerepelnem” – mondta az első nap után Érdi Mária.

A női versenyben egyelőre a dán Anne-Marie Rindom áll az élen, a norvég Line Flem Host és a holland Marit Bouwmeester előtt.

A fiúknál Vadnai Benjamin egy hetedik és egy harmincadik hellyel kezdett és összetettben is a harmincadik pozíció az övé. Testvére, Jonatán pedig az első futamban az előkelő tizenkettedik, míg a másodikban a huszonnyolcadik helyen futott be és egyelőre a negyvenedik helyről várja a folytatást. A fiúknál a brit Lorenzo Brando Chiavarini áll az első helyen.

Az Európa-bajnokság menetrendje szerint, ma is két futamon vesznek majd részt a versenyzők.

Támogatóink: