Kilenc futamon túl az EB mezőnye

Három futam volt ma is Gran Canarián a Laser Európa-bajnokságon.

Gyenge, 5-6, olykor 10 csomósra frissülő szélben ma is három futamot vitorláztak az olimpiai Laser osztályok Európa-bajnokságán Gran Canarián. A korábbi hírhez képest ez még jobb, mert a női Laser Radial osztályban az ifjúsági világbajnok Érdi Mári a 8. helye után még két remek futameredményt produkált, 16. és 10. (!) helyével még feljebb kapaszkodott az összetett tabellán. Most már a 17. helyen van a 97 hajós Európa-bajnokságon. Alig 18 évesen a teljesítménye nagyon biztató, különösen a rövidesen sorra kerülő Princesa Sofia Palma de Mallorca olimpiai kvalifikációs verseny előtt. 
Hát még a Tokiói Olimpiára előre vetítve!

Az összesen 126 hajós Laser Standard osztályban már nem okozott ekkora örömet a három futam. Vadnai Benjamin ugyan egy nagyszerű 8. hellyel kezdte a napot, ám ezt egy 43., majd egy 60. hely követte. Az összetett listán 37. helyen áll kilenc futam után, ami még mindig jó helyezés.

Öccse, a 17 éves Vadnai Jonatán 51., miután a mai futamokon 52., 31. és 32. helyeken ért célba.

Az Ezüst csoportban Tomai Balázs is 8. hellyel kezdett, amit egy  9. követett. A napi utolsó futamból viszont kiállt, így az Ezüst-csoport 10. helyén van jelenleg (74.)

A Laser Radiálos fiúk mezőnyében 8 lebonyolított futam alapján Domokos Dávid 32., Jámbor Attila 39.

A verseny honlapja: http://www.gcsiw.com/events/european-laser-senior-championships-2016/
Részletes eredmények itt:http://www.gcsiw.com/results-2013/ 

Támogatóink: