Kiegyensúlyozott versenyzéssel győzött és megvédte címét a VIAPAN csapata.

Szeptember 15.-18. között, a Karsailing VSE rendezésében került lebonyolításra Balatonlellén a BL Yacht Club kikötőjében a BAV32 hajóosztály országos bajnoksága. A 11 futamra kiírt bajnokságon mind a 11 futamot sikerült megrendezni. Sokszor az égiek is közbeszóltak, de a rendezők és versenyzők kitartása ennél is erősebb volt, így a szakadó eső és a néhol igen élénk – 20-25 csomó - szél is csak másodlagos volt.

Az országos bajnokság első napján heves esőzésekre hívták fel a rendezők figyelmét, ami a kora délutáni órákra meg is érkezett. A rendező csapat vízre szólította a mezőnyt és az eső ellenére került megrendezésre a nyitó nap első futama. Az első napon több futam nem került megrendezésre, az egyre komolyabb esőzésnek köszönhetően. A második napon a gyenge 5-7 csomós szélben 4 futamot sikerült lebonyolítani mindenki nagy megelégedésére, így kezdtük behozni az első nap lemaradásait. A harmadik napra megérkezett a hidegfront meghozva magával az élénk sokszor erős északi szelet és a szemerkélő esőt, ami az aznap megrendezett 4 futamon végig velünk volt.  A harmadik napra végére a bajnoki cím el is dőlt, de az ezüst és bronzéremért még meg kellett küzdenie 2 csapatnak. Így a záró negyedik napi 10. és 11. futamban még komoly csatározások folytak a helyezésekért.

Minden este más-más csapat vendégelte meg a bajnokságon résztvevőket, ahol volt idő átbeszélni az év és a bajnokság szép vagy éppen nehéz pillanatait.

A BAV32 hajóosztály bajnoka az idei évben is a VIAPAN csapata lett:

Vida Péter – kormányos

Legénység: Csizmadia Gábor, Karsai Gábor, Rauschenberger Miklós, Presztóczki Zsolt, Miseta Gábor

 

Ezüstérmes: SKYWALKER

Cséfán Illés – kormányos

Legénység: Bősze Szabolcs, Kolonics Attila, Zambelly György, Kutics Krisztián

 

Bronzérmes: VICI

Bártfai Zsolt – kormányos

Legénység: Mező Zoltán, Varga Levente, Varga Lajos, Tartsay Vilmos, Dr. Bihary Dániel

 

Fotó: KnoTs Photogaphy – Karsai Tímea

Támogatóink: