Finn világbajnokság - Berecz Zsombi nélkül

A Földközi-tengeren az olaszországi Gaetában - Rómától 120 kilométerre délre - ma kezdődnek a jubileumi 60. Finn Gold Cup, az olimpiai Finn dingi osztály 2016. évi világbajnokságának eseményei. Az előzetes nevezések szerint 26 nemzet 85 hajója versenyez majd, de ez a lista még bővülhet. Mától a felmérések zajlanak, és május 8-án vasárnap kezdődnek a világbajnoki futamok.

A verseny tízfutamosra tervezett. Az Éremfutamra és a díjkiosztó ünnepségre május 13-án pénteken kerül sor.

Sajnos az eredeti tervekkel ellentétben a legjobb magyar finnes, a Riói Olimpiára készülő EB-ezüstérmes Berecz Zsombor nem lesz ott a mezőnyben. Nemrégiben átesett egy vírusos betegségen, amely meglehetősen legyengítette a szervezetét. Már meggyógyult, de természetesen nincs olyan fiztikai állapotban, hogy a világbajnokságon küzdjön. Valencába utazon edzeni, folytatni olimpiai felkészülését. 

Távollétében is lesznek magyark a mezőnyben Haidekker Péter és Elemér révén. Apa és fia együtt a világbajnokságon.

Az olimpiai kvalifikáció már lezárult, Rióban 23 nemzet finnesei versenyeznek majd, kiadó hely újabb nemzeteknek nincs. De a gaetai világbajnokságon öt nemzet legjobb finnesei - Ausztrália, Kanada, Horvátország, Olaszország és Új-Zéland versenyzői - még egymással válogatóznak, hogy eldöntsék, melyikük érdemli ki, hogy majd a hazáját képviselje Rióban. 

A verseny honlapja: http://2016.finngoldcup.org/
A mellékletből letölthető a verseny kiírása pdf fájlban



Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: