Két sikeres futammal zárult a Nagyhajós Bajnokság nyitónapja

Szélcsenddel és záporral, valamint másodfokú viharjelzéssel indult az Országos Nagyhajós Bajnokság első napja, éppen ezért a pályafelelősök és a versenyrendezőség a hivatalos megnyitót követően halasztás mellett döntött. A 10:30 magasságában frissülő szél ugyanakkor már a vízre hívta a nevezett egységeket. Az Alfa pályán az első rajtot 11:33-kor érvénytelenítették a hirtelen leálló szél miatt, majd kevéssel egy órát követően 7-8 csomós szélben az X35-ös osztály rajtolt el elsőként. Őket követték a Nautic, a 33-as és a Scholtz 22-es egységek. A sikeres futamot egy újabb követte.

A Bravó pályán 8-10 csomós szélben rajtoltak el először a Regina egységei, majd sorban a Sudár Sport, a 15-ös Jolle és a Balaton 25-ös hajóosztályok képviselői. A sikeres első futamot itt is rögtön követte a második, ugyanakkor a Reginásokon kívül a szélirány hirtelen megváltozása miatt a többi egységnek pályamódosítást rendelt el a rendezőség.

A bizonytalan viharos időjárás miatt a versenyrendezőség mindkét pálya esetében– jelesül észak felől erős széllökések és heves eső volt várható - úgy döntött, hogy a Bajnokág első napján több futamot nem indít.

A Bajnokság mindkét pálya esetében 10:00-rás rajtidővel pénteken folytatódik.

Támogatóink: