Két futam a Johan Anker Kupa első napján


Forgolódó, gyenge szélben két futamot tudtak rendezni pénteken a Dragonoknak a Johan Anker Kupa első napján Csopakon. Verebélyi Tibor versenyvezető és a Kereked stábja a maximumot hozta ki a zivataros frontrendszer előtti, felhőkbűl kifúvó szelekkel tarkított időjárásból, amely időnként a 40 fokos szélfordulókkal és a pálya egyik oldalán megálló széllel borzolta a résztvevők idegeit.
A Dragon osztály idei flottabajnokságán 14 hajó állt rajthoz, és némi halasztás után 14.00 óra helyett 15.00 óra után tudtak elrajtolni az első futamra. A szél a Cső felől fújt, kezdetben 6-8 csomóval, a futam végére már inkább csak 4 csomóval.

A 2. futamra kissé át kellett rendezni a pályát, jó 40 fokkal déliesedett a szél. A közben átvonuló felhők kifújó szelei teljesen kiszámíthatatlan szélfordulókat és leállásokat hoztak, így nemcsak a tengely irányán kellett módosítani, de hosszát is jóval rövidebbre venni.

A nem igazán kedvező feltételeket a Carpe Diem (kormányos: Szűcs István) csapata kezelte a legjobban, így az első nap után ők vezetnek a „hazai pálya” előnyét élvező Luna (Zenthe Ferenc) előtt.
 
Folytatás holnap, amikor a Dragon osztályhoz a további klasszikusok is csatlakoznak, akik ugyanezen a pályán vívják küzdelmüket a Klasszikus Kupáért.
Fotó: (c) Mag Andi

Támogatóink: