Kalóz Ifjúsági Európa Bajnokság: Ismét bizonyított a Balaton

Csütörtökön véget ért a Kalóz Ifjúsági Európa Bajnokság az MVM Sportegyesület rendezésében Balatonfüreden.  Az esemény a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kalóz Osztályszövetség és a Nemzetközi Kalóz Osztályszövetség közreműködésében valósult meg.

Ugyan a Balaton az első két versenynapon nem a legszelesebb arcát mutatta, és az Európa Bajnokság kétnapos parti halasztással indult, de a keddi vihar meghozta a szelet, amire mindenki várt.

Ezt követően hat izgalmas és látványos futamot sikerült megrendezni, 15-25 csomós északi szélben. A verseny főrendezőjének tisztét Fluck Benedek töltötte be, a versenyszabályok betartását nemzetközi versenybíróság felügyelte, Erich Michel osztrák versenybíró vezetésével.

A bajnokságra összesen harminchat hajóegység nevezett, a legtöbben Németországból, továbbá érkeztek hajóegységek Csehországból, Chiléből és Törökországból is. E mellett négy magyar egység is rajtvonalhoz állt.

A futamok összesített eredményei alapján a dobogó legfelső fokára a GER 4430 vitorlaszánú egység (Ben Uerlichs/Michael Bünten) állhatott fel. A második helyen szintén egy  német egység, a harmadikon egy cseh versenycsapat végzett.

A magyar egységek közül legeredményesebben a Gráfel Vince- Kormány Gábor kettős szerepelt, akik ötödik helyen végeztek.

A szervezők a legjobb nyolc csapatot, továbbá a legjobb lánycsapatot és legfiatalabb csapatot is díjazták. A Magyar Kalóz Osztályszövetség a legjobb magyar egységet különdíjban részesítette.  

A szervező MVM SE a vízi versenyprogram mellett számos parti programmal színesítette az eseményt. 

Eredmények és fotók mellékletben.

Rövid Éva
MVM Sportegyesület


Csatolt képek:

Támogatóink: