Halasztás a parton, néhány osztályban futam

Ma még csak néhány osztályban voltak eddig futamok Palma de Mallorcán.

A 47. Trofeo SAR Princesa Sofia verseny utolsó teljes mezőnyös versenynapján jelenleg több osztályban nem zajlanak a futamok. A nyolc pálya közül volt ahol sikerült egyet-egyet levitorlázni, de jelenleg - 15.20-kor - a verseny honlapjának élő helyzetjelzése szerint  minden pályán halasztás van érvényben, a mezőnyök jó része a parton van, vagy éppen indul a pályára.

Érdi Mári női Laser Radiálban és Cholnoky Sára a női RS:X szörf osztályban egyaránt olimpiai kvalifikációt érő helyen állnak. Előnyük ráadásul tetemes az ellenfelekkel szemben.

Érdi Máriék rajtoltak egyet, de aztán a futamot megszakította a rendezőség. A mezőny délután 1-kor kiment a kikötőbe.

A női szörfösök egy futamot teljesítettek. Ezen Cholnoky Sára egy hellyel futott be svéd vetélytársa mögött és most is van 18 pont előnye az egyetlen még szabad olimpiai indulási jogért folyó küzdelemben. Az Arany csoportnak megvolt a 10. futama, de az Ezüst csoport nem rajtolt el.

Berecz Zsombor az egy levitorlázott futamban 6. lett és már az összetettben is 6.! Holnap már biztosan ott lesz az Éremfutamban, ugyanis már semmiképp sem csúszhatna ki az első tízből, ha kiáll az utolsó futamból, akkor sem. Délután háromkor a finnesek kihajóztak az utolsó futamra.

A Laser Standard osztály Ezüst csoportjában Vadnai Jonatán futamot nyert, Tomai Balázs pedig 5. helyen ért célba. Egy pont különbséggel állnak az 58. és 57. helyen. Vadnai Benjamin 44. 

470-esben az Arany-csoport versenyzett, a Gyapjas testvéreknek az Ezüst-csoportban még nem volt futamuk ma. A Nacra 17-es osztálynak, így Virág Flóráéknak sem volt ma még futamuk.

KIEGÉSZÍTÉS 16.20-kor: 15.40 és 16.10 között minden pályára elindultak a versenyzők a partról.

Online aktuális helyzet a verseny honlapján: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-directcomplet/daySel/2016-04-01

Támogatóink: