Futamgyőzelemmel a 3. helyen

Érdi Mári a negyedik futam megnyerésével  a weymouthi Világkupa versenyen feljött a 3. helyre!

Az ISAF által a Világkupa versenyre meghívott legjobb női Laser Radiálosok versenyeznek Weymouth vizein a Világkupán. Az első napi három futam után ma csak egyetlen egyet tudtak megrendezni a délelőtti szélhiány miatt. De milyen jó, hogy ezt megrendezték!

Érdi Mári a csütörtöki harmadik futamon elért fantasztikus 2. helyét még felülmúlva a negyedik futamon első helyen ért célba!

Ezzel az összetett listán feljött a 39 hajós mezőnyben a harmadik helyre. Akik megelőzik: A világbajnok holland Marit Bouwmeester és az olimpiai bajnok kínai Lija Xu!

Részletes eredmények itt: http://www.sailing.org/worldcup/results/index.php?rgtaid=18783&evntid=36341&view=fleetevent&includeref=regattaresults23235#results__18783

Érdi Mári tegnap a harmadik futamban a 9. helyről jött fel a 2-ra a célig. Most a futamgyőzelmekor minden bójánál ő volt az első!

Az ISAf World Sailing cikkében megjelentek szerint Mári a következőket nyilatkozta futamgyőzelme után:

"Az első bójánál nagyon szoros volt az állás. Marit, Eve (Van Acker BEL), Tatyana (Drozdovszkaja BLR), sok menő volt a közelemben ezért csak a saját hátszelezésemre koncentráltam, ami működött, mert sokat nyertem azon a szakaszon. A hátszél végén jócskán vezettem és kreuzban igyekeztem védeni a pozíciómat. Volt egy rész, amikor a szél leállt és ettől elég ideges lettem. De szerencsére elől tudtam maradni és nyertem. Nagyon boldog vagyok. Két évvel ezelőtt nyertem egy futamot Palmán (Világkupán), és már nagyon vártam egy újabbra."

A kérdésre miszerint ennyire fiatalon, újoncként a felnőtt Laser Radial mezőnyben érez-e valamilyen terhet, miután ilyen magabiztosan megnyert egy futamot és összetettben a harmadik helyen áll, a következő választ adta: "Nem, egyáltalán nem. Pillanatnyilag nagyon boldog vagyok, hogy van egy ilyen remek futamom és tanulok a rosszakból.

A verseny nyolcfutamosra tervezett, amit kilencedikként az Éremfutam követ majd vasárnap.

Támogatóink: