Felemás nap Mallorcán

Berecz Zsombor és Érdi Mári is kétarcú napot zárt Palma de Mallorcán a 48. Trofeo Princesa Sofia versenyen. Zsombi futamgyőzelemmel kezdett, amihez viszont egy 22. helyet tett hozzá. Mári az első futamon csúszott a 27. helyre, és a másodikon villant újra, amikor is 7-ként ért célba. Ezzel mindketten 8. helyen állnak az összetett versenyben.

Halasztással induló gyengeszeles nap volt mindenkinek, és az olykor nagyot lengő bizonytalan szélben könnyen lehetett vesztett helyzetbe kerülni.

A Gyapjas-testvérek  Balázs és Zsombor Márihoz hasonlóan szerepeltek a 470-es mezőnyben. egy 21. hely után remekeltek a negyedik futamban, ahol 5-ként értek a célba. Jelenleg 28. helyen állnak a listán.

Virág Flóráék már hat futamon vannak túl a Nacra 21 osztályban és a 26-ak a listán. A férfi szörf mezőnyben Sánta Bence mindössze két ellenfelet előzve 93.

Berecz Zsombor napjáról részletesen is olvashatunk új egyesülete a Balatoni Yacht Club facebook oldalán:

"Az első futamban 8-9 csomóra erősödött a seabreeze. A fekete zászlós rajt miatt Zsombi középen rajtolt teljesen tisztán, így azt a taktikát követhette, amit eltervezett. A szélcsíkokkal illetve jó sebességének köszönhetően a második helyre ért fel. Nagy változás nem is történt a következő 2 szakaszban, csak a szél erősödött tovább, így felkerült az a zászló, amely a szabad pumpálást engedélyezi a versenyzőknek. Az utolsó hátszélben Zsombi ismét megcsillantotta zseniális hátszeles hajóvezetési képességeit le illetve fel a hullámokon, így le is kerülte az olasz Spadonit, megszerezve ezzel a futamgyőzelmet.

A folytatásban is kitartott a kb. 10 csomós szél. Sajnos rajt előtt közvetlen elment a szél balra, Zsombi pedig nem ért már át, így akik arra tendáltak előnyre tettek szert. A lengések sem segítettek rajta, így a negyvenedik hely környékén ért fel a kreuzbójához, amit a szűkre vett layline miatt érintett is, ezért büntetőfordulóval kezdte a hátszelet és úgy 8 helyet sikerült javítani. A második kreuzban nem volt lehetősége nagyot szakítani, de az utolsó hátszélben 10 hellyel sikerült felzárkóznia az élmezőnyre, ezzel a 22. helyen végezve a második futamban."

Fotó: Jesus Renedo és Tóth Bogee

Részletes versenyeredmények ITT

Bevezető cikkünk a lebonyolítási renddel ITT


Csatolt képek:

Támogatóink: