Erősszeles futamok a Kalóz junior EB-n

A Kalóz Ifjúsági Európa Bajnokság harmadik versenynapján erős, 18-25 csomós szél és nagy hullámok köszöntötték a nemzetközi eseményt. A 36 hajóegységből álló mezőny a kétnapos parti halasztás után azonban már alig várta, hogy rajtvonalhoz álljon. 

A délelőtt folyamán két futamot sikerült megrendezni az északi, északkeleti szélben, a néha 25 csomósra erősödő befújások megnehezítették a versenyzők dolgát, több hajó borult fel futam közben a nagy hullámoknak és erős szélnek köszönhetően. Az egyre erősödő szél és a közelgő vihar miatt Fluck Benedek versenyrendező felelősen úgy döntött, hogy a tervezett harmadik futamot nem indítja el.  A vihar egész estig kitartott, így több futam a késő délutáni órákban sem került megrendezésre.   

A két futam utáni összesítés alapján  az eredménylistát a GER 4443 vitorlaszámú német hajóegység (Johannes Zoller és Jasper Frese) vezeti, második helyen a szintén német GER 4430 vitorlaszámú hajó (Ben Uerlichs és Michael Bünten) áll, a harmadik helyre pedig a cseh CZ 554 vitorlaszámú egység (Stepan Sivy és Ondrej Matousek) vitorlázta fel magát. A három magyar egység közül a legeredményesebb a mai versenynapon a Gráfel Vince- Kormány Gábor páros volt, akik a negyedik helyről várják a holnapi folytatást.

Előzetes eredmények két futam után csatolva.

Csütörtökön tovább folytatódnak a futamok.

MVM SE


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: