Érdi Mári vezet a kvalifikációra hajtók között

Újabb futamokat vitorláztak ma a mezőnyök Palma de Mallorcán

Ma újabb két-két futamra került sor a 47.Trofeo  S.A.R. Princesa Sofia versenyen Palma de Mallorcán, ahol az olimpiai osztályokban 68 nemzet színeiben több mint 800 hajó versenyez. Többen hajtanak az utolsó még megszerezhető olimpiai kvótákra, és sok nemzet belső olimpiai válogató rendszerének része a verseny. 

A második napon már nem fújt olyan erős, egyenletes szél, mint az elsőn. Az olykor 10 csomó alá gyengülő légmozgás sokat forgott és kihagyott, komolyan próbára téve az erősebb szélben magabiztos menőket is. 

Röviden a helyzetről a mai futamok után:

Érdi Mári remek versenyzését folytatva a ravasz, forgolódó szélben is egyenletesen jól teljesített. Mai 6. és 10. helyeivel az összetett 11-re jött fel a tabellán. (Időközben módosult  a lista, mert a francia Pernelle Michon helyezését a harmadik futamban eggyel rontották, és így Mári összetettben 10.!), Vezeti az európai versenyzők számára még kiadó két olimpiai részvételi jog megszerzéséért folyó versenyt, sőt valamelyest el is lépett ellenfeleitől. A két spanyol vetélytárs feljebb lépett a tabellán, de az oroszok visszaestek, amint a lengyel lány is. Javított pozícióján a portugál ellenfél, de Mári jelenleg 7-7, 8, és 9 ponttal vezet előttük úgy, hogy már kiesőt is számítanak négy futam után, és neki a legrosszabb helye is csak 10.!

A Laser Standard osztályban Vadnai Benjamin a negyedik futamon csoportjában az 5. helyen ért célba, és ezzel feljött a 36. helyre. Tomai Balázs 61., Vadnai Jonatán 91. a 152 hajós mezőnyben. Holnaptól már Arany, Ezüst és Bronz csoportokban folytatódnak a versenyek. Csak Vadnai Benjamin lesz Arany csoportos a magyarok közül és ezzel Miami és Las Palmas után a harmadik olimpiai válogatót is megnyerte Tomai Balázs és a testvére Jonatán előtt.

Berecz Zsombor a 74 hajós Finn mezőnyben 12, miután egy csoportban versenyző osztályban egy remek 8. hely után 26-ként ért célba a negyedik futamon. Neki ez a verseny edzés, felkészülés a gaetai világbajnokságra és az Olimpiára.

470-esben a komoly nemzetközi mezőnyt kóstolgató Gyapjas-testvérek futamról futamra javuló teljesítménnyel egyre előrébb járnak. Már 48-ak a 79 darab 470-es között. Különösen a harmadik futamban elért 12. helyük lendített a pozíciójukon. 

Nacra 17-esben Virág Flóra és Andrea Martinelli hat futam alapján a 35. helyen tartanak.

Férfi szörföseink a mezőny második felében vannak, és sajnos a lányoknál Cholnoky Sára is hátrébb került, nem sikerült megismételnie első napi jó teljesítményét. Néhány hellyel lemaradt az Arany csoportba kerülésről..

Eredménylisták a verseny honlapján: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall


Csatolt képek:

Támogatóink: