Érdi Mári 6. helyen az utolsó nap előtt

A parádés 2. hely és a gyönyörű futamgyőzelem után ma Érdi Mári újabb vitorlás versenyzői erényeit mutatta meg a Világkupán Weymouthban. 18 évesen a világ legjobb női Laser Radial versenyzői, vagyis ebben az olimpiai osztályban a ma lehetséges legerősebb mezőnyben bizonyította, hogy képes egyenletesen, fegyelmezetten, megbízhatóan a mezőny első felében vitorlázni. Miközben nála (ma még) nagyobb nevek előre-hátra ugráltak a listán futamonként, Mári sorra hozta, amit más örömmel elfogadna papírfpormának. 

Neki még nincs papírforma, nincs meg a statisztikailag, nagy versenyek átlagából belőhető helye a felnőtt nemzetközi mezőnyben. A papírforma szerinti helyének meghatározására csak az érzések szolgálhatnak, mert még nem indult sok nagy versenyen. Ha a mai teljesítménye a papírforma - mert úgy festett -, már az is csodálatos lenne. 

Ráadásul úgy fest, hogy Mári esetében felesleges papírformát számolgatni. Ahhoz túl gyorsan fejlődik!

És ez akkor is igaz, ha valamikor lesz visszaesése is. Mert a fejlődés nem egyenes vonalú, hanem általában felfelé ívelő hullámzás. Egy-egy kiugró futam mutatja tehetséget, a fejlődési potenciált.  De ha valaki képes megbízható egyenletességgel teljesíteni a legrősebb mezőnyben, azzal a már elért helyét körvonalazza vagy bizonyítja.

Érdi Mári ma Weymouthban a Világkupa versenyen többórás halasztás után, a délután intenzív tempóban lebonyolított három futamon 17., 12. és 11. helyeken ért célba. A napi első futamon az első bóját csak 30-ként kerülte, de aztán folyamatosan jött fel a mezőny első felébe. A helyére. A következő két futamon pedig megbízhatóan futott a 10-15 helyen a 39 hajós nagyon szoros mezőnyben. A harmadik futamban például csak a célfotó dönthetett Evi Van Acker (BEL) javára vele szemben, mert másodpercre azonos futamidő szerepelt miondkettőjük nevénél.

Hét futam után Érdi Mári 6. helyen áll a holnap befejeződő Világkupa versenyen.

Muszáj lesz elkezdenem kalapot viselni... olyan emelgetni valót.
Ruji

Összetett eredmény:  http://www.sailing.org/worldcup/results/?view=fleetevent&rgtaid=18783&evntid=36341&includeref=regattaresults23235#results__18783


Csatolt képek:

Támogatóink: