Élénk szél várható a Balatoni Évadnyitón - Minden fontos info egy helyen

A tervek szerint szombaton 12 órakor rajtol el az idei Balatoni Évadnyitó, a versenyen változik a rajteljárás és várhatóan élénk délkeleti szélre számíthatnak a versenyzők. 

Íme a legfontosabbak:

  • Nevezés: A Balatoni Évadnyitóra a VIHAR-ban lehet nevezni május 12-én pénteken 20 óráig. A helyszíni nevezés május 12-én, pénteken 17-20 óra között a Kékszalag Portban, a Hangárban lesz (Balatonfüred, Anna sétány 7.). (Erről itt és itt olvashat bővebben.) 
  • Hajótegisztráció: Ahogy arról a hunsail.hu korábban beszámolt, akik indulni szeretnének a Balatoni Évadnyitón, valamint a versenyrendszerben szereplő bármelyik versenyen, mindenképp regisztrálniuk kell a hajójukat a VIHAR rendszerben. A hajóregisztrációról minden fontos info megtalálható az itt elérhető VIHAR kisokosban. (Erről itt és itt olvashat részletesen.
  • Változik a rajteljárás: A figyelmeztető jelzés időpontja szombat 11 óra 50 perc. Lényeges, hogy az előkészítő jelzés 9 perccel a rajt előtt lesz, ez módosítja a 26. szabályt. Egy hajó előkészítő jelzéstől kezdve van versenyben, addig amíg célba nem ér és a célvonalat és annak jeleit el nem hagyja, vagy ki nem áll, vagy amíg a versenyrendezőség nem jelez általános visszahívást, halasztást vagy érvénytelenítést. A leglényegesebb, hogy motort indítani a rajt előtt 9 perccel már nem lehet. (Erről itt és itt olvashat részletesen.)
  • Időjárás: Előreláthatólag kedvező körülmények várják a vitorlázókat. Élénk délkeleti szélre lehet számítani, csapadék nélkül.  

Minden további információ, egyebek mellett a Versenyutasítás, a Versenykiírás, valamint az aktuális meteorológiai előrejelzés megtalálható a Balatoni Évadnyitó online hirdetőtábláján: 

https://mvszhirdetotabla.hu/balatoni-evadnyito-2023

Szerző: Csernátony Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség 

Támogatóink: