Egy napnyira az üdvösségtől

Hogy is mondják azt Brazíliában, hogy alakul, alakul?

Azt hiszem leküldök valakit a jelzőboltba új szuperlatívuszokért, de addig is szárazon közlöm, hogy a 47. Trofeo SAR Princesa Sofia versenyen az utolsó előtti nap eredményei alapján, két futammal a Medal Race előtt az olimpiai női Laser Radial osztályban a világbajnoki szintű mezőnyben Érdi Mári az összetett listán a 6. helyen áll.

Miután a mai eredményeket olvasva diszkréten a karjaimmal hadonászva ugráltam egy kicsit, szigorúan úgy hogy senki se lássa, annak aki nem tudja azt is elmondom, hogy az utolsó két európaiaknak elérhető olimpiai kvalifikációs helyért folyó küzdelemben az ellenfeleitől 23, 35, 37 és 43 pontnyira távolodott, miután a mai futamokon  15. és 7. helyeken ért célba. 

Két futam van hátra. Lassan a kérdés nem az lesz, hogy sikerül-e olimpiai részvételi jogot szereznie, hanem az, hogy hanyadik helyen kezdheti az Éremfutamot!

Persze ne legyünk telhetetlenek, lehet, hogy a holnapi két futamon elsősorban a 10. helyen álló portugál Sara Carmóra, a 16. svájci Maud Jayet-re, a 19. spanyol Cachóra és a 24. szintén spanyol De Lagosra fog figyelni. Ők a vetélytársak a kvalifikációért folyó versengésben, persze Máritól a feljebb leírt pontkülönbséggel lemaradva.

Jól ment a többi magyar is, de bocsánat, róluk majd egy külön cikkben kicsit később... Még egy kicsit mélázok a fentieken hűvös arisztokratikus nyugalommal...
Ruji

A verseny honlapján az aktuális eredménylisták: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall

Támogatóink: