A Kishamis vezet az Országos Bajnokságon, a Nemere II pedig a Benacsek Jenő Emlékversenyen

Csütörtökön kezdődött az Összevont Cirkáló Osztály 2020 évi Magyar Bajnoksága és a Benacsek Jenő Emlékverseny, ami a 75-ös Cirkálók külön versenye. A versenynek a korábbi évekhez hasonlóan idén is a balatonfüredi, gyönyörűen megújult és kibővített, Hajógyári Kikötő ad otthont.

Csütörtökön 10 órakor megnyitóval kezdődött a verseny. Az első rajt a 12-14 csomós szélben indult, ami a rajtot követően gyakorlatilag leállt, így a Náray Vilmos vezette versenyrendezőség a futamot törtölte. Ezt követően a délután egy futamot szerencsére sikerült megrendezni, melyet az ÖC osztályban a Hrehuss György által kormányzott Kishamis nyert a Tramontana előtt. A Benacsek Jenő Emlékverseny első futamát a Nemere II nyerte. A kikötést követően a stégpartyt ezúttal az „R” Yachtok biztosították.

A pénteki napon a mezőny a tervezett időben kiment a vízre és 10 órakor elrajtolt a mezőny. Gyenge és közepes szélben 3 gyönyörű futamot sikerült rendezni, így a Bajnokság érvényességéhez szükséges minimális futamszám már megvan. A pénteki napon a 75-ös cirkálók látták vendégül a mezőny a partraszállás után, így finom sajtok és kitűnő borok mellett volt lehetőség megbeszélni a három futam történéseit. Este gálavacsora és a csopaki Szent Donát Borkúria borai várták a társaságot.

A holnapi napon az eredetileg tervezett 10 óra helyett már 9-kor lehet rajt, bízva abban. hogy a reggeli szélben tudunk futamot tartani.

Az Összevont Cirkáló Magyar Bajnokságot 4 futam után a Kishamis vezeti a Tramontana előtt a harmadik helyen a Talizmán áll. A Benacsek Jenő Emlékversenyt a Nemere II. vezeti, a második helyen a Lillafüred, a harmadik helyen a Sirocco áll.

Támogatóink: