Csoda Mári 5. helyen

Érdi Mári hat futam után az élmezőnyben van a 47. Trofeo SAR Princesa Sofia világbajnoki szintű vetélkedésben. Muszáj neki ott lenni, ha Rióba akar utazni, mert üldözik az ellenfelek. Márpedig úgy fest, hoigy igazán akar utazni! 

Az ötödik futamon újra egy remek 6. helyet hozott, csakhogy ez még az eddigieknél is nagyobb szó, mert nem a selejtezőben, hanem már az Arany csoportban, a legjobbak között. A következő futamon már 26. lett, ami ebben a lyukas, forgolódó szélben könnyen összejöhet, pláne itt a nagymenők között. De mivel az eddigi kiesője 10. volt, mégis jó helyen maradt az összetett versenyben. Alig tizennyolc évesen...

Az olimpiai kavlifikációért, a még szabad két európai helyért folyó versenyben ellenfelei közül a portugál Sara Carmo és a spanyol Martina Reino Cacho vitorlázott jól, de Mári előnye 7 és 13 pont velük szemben. A következő ellenfelei már 34 és 35 pontnyira vannak lemaradva, miután mindhárom orosz versenyző betlizett. 

Berecz Zsombor a Finn mezőnyben továbbra is 12. Előbb 19., majd újra 8. lett.  Megmondta a verseny előtt, hogy felszereléseket próbálgat, ha úgy érzi kockáztatni is fog, hiszen neki ez elsősorban felkészülés a rövidesen kezdődő világbajnokság előtt és persze a jó olimpiai szereplés érdekében.

Laser Standardben ez a harmadik olimpiai válogató a magyarok között, és már el is dőlt, amikor csak Vadnai Benjamin jutott be az Arany csoportba. Ott ma kicsit kiengedett, vagy balszerencsés volt, de visszacsúszott a 48. helyre.

Nem ment az Ezüst-csoportban Tomai Balázsnak sem. Ő a teljes mezőnyt tekintve most 70. Vadnai Jonatán viszont egy 4. helyet is elérve két hellyel mögé kapaszkodott fel az összetett listán.

A kilencedik futamon is túl vannak a Nacra 17-esek, ahol a duplán vegyespáros, vagyis Virág Flóra és az olasz Andrea Martinelli szépen, fokozatosan erősödve a 31. helyen vannak.

470-es osztályban az Ezüst csoportnak és benne a Gyapjas-testvéreknek ma csak egy futam jutott.  Gyapiék 21. helyen célba érve most 53-ak.

A szörfösöknél Cholnoky Sára 36. miután 5. és 8. lett az Ezüst-csoportban. A férfiaknál Sánta Bence 76., Nickl András80.

Támogatóink: