Befutottak a fiatal versenyzők a 17. Kékpántlikán.

Fél órás halasztással, 10:30-kor rajtolt el a 17. Kékpántlika EGIS Nagydíj a Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében. A verseny enyhe, 4-6 csomós szélben telt, a fiatal vitorlázók a tűző napsugarak ellenére sikeresen teljesítették a 2-4 körös Balatonfüred előtti "macskanyelv" alakú pályát.

Az ifjúsági versenyen Optimist, 420, RS Feva, O’pen Skiff, valamint a 16 láb hosszúságot
meg nem haladó katamarán hajóosztályban 61 nevező indult, és kivétel nélkül mindenki be is futott.

Öt kategóriában díjazzák a résztvevőket, abszolút győztes a Bartos Betti, Lacza Zaránd páros lett, akik egy Nacra 15-ös katamaránnal vitorláztak.

A Kékpántlika nem titkolt célja, hogy minél szélesebb körben bemutassa a fiatal generáció számára a vitorlásversenyzés szépségét, emellett erősítse a gyermekek és csapatok vitorlásközösségét. Fontos küldetése emellett, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a vitorlázás egész életen át űzhető sportág, ugyanis ahogyan az évek telnek, a Kékpántlikán szereplő versenyzőket folyamatosan látjuk felnőtt korukban Európa legnagyobb tókerülő versenyének, a Kékszalagnak mezőnyében.

A mai napon a Kékszalag fesztivál keretein belül még pár izgalmas program került megrendezésre a Kékszalag Portban. 15:00-tól a Kékpántlika, 18:00-tól a Fehér Szalag Nagydíj díjkiosztójára került sor.
16:00-tól közösen ünnepelhettünk a Magyar Olimpiai Csapattal, Érdi Máriával online és Vadnai Jonatánnal személyesen, akik 2024-ben hazánkat képviselik az ötkarikás játékokon. A rendezvény helyszíne a Kékszalag Port hangár volt.

Fotók: Kerekes Zsombor
Eredmények: https://mvszhirdetotabla.hu/17-kekpantlika-2024/eredmenyek

Támogatóink: